Cât de des ar trebui să vă spălați părul. Mituri și opinii despre spălarea părului.

Există o mulțime de mituri și opinii despre spălarea părului. De exemplu, se crede că spălarea zilnică afectează negativ starea părului și a scalpului. Deci cât de des ar trebui să vă spălați părul?

La unii oameni, părul se murdărește extrem de lent, în timp ce alții suferă de o îngrășare crescută a firelor de păr chiar a doua zi. Și aceasta este doar o chestiune de fiziologie umană. 

În timpul zilei, glandele corpului pot secreta până la 20 de grame de grăsime specială, care este necesară pentru a proteja pielea de uscăciune și de efectele negative ale mediului (sebum). 

Această grăsime este cea care ajută buclele să fie mai rezistente la influențele externe. Dar, în același timp, există și o altă parte - cu cât procesul de producere a acestei grăsimi continuă mai activ, cu atât părul se murdărește mai repede.

reguli pentru spălarea corecta a parului si cât de des


Ce stimulează producția de sebum?

• temperatură prea mare a apei atunci când vă spălați părul

• alimentația greșită  - părul va deveni gras mai repede atunci când carbohidrații simpli sunt prezenți în exces în dietă și există o lipsă de fibre

• uscarea parul in fiecare zi si in același timp nefolosirea protecției termice

Cât de des să vă spălați părul

De foarte mult timp a existat opinia că șamponarea zilnică are un efect negativ asupra stării glandelor sudoripare și sebacee, stimulându-le adesea, ceea ce crește producția de sebum.

Dar astăzi nu este atât de relevant - produsele de îngrijire moderne sunt adaptate pentru utilizare frecventă. Au în compoziție complexe speciale de hidratare. De exemplu, în compoziție puteți găsi glicerină, ulei de cocos, extract de aloe și altele.

Când va spălați părul o dată la două zile, merită să utilizați o anumită schemă. Aici este necesar să aplicați și să clătiți șamponul de două ori într-o singură procedură. 

Acest lucru va ajuta la curățarea pielii și a părului de excesul de ulei și praf. Și a doua aplicare de șampon ajută la saturarea pielii și a părului cu substanțe utile.

Reguli pentru spălare corectă a părului

Pentru a-ți păstra părul proaspăt mai mult timp, trebuie să-l speli corect de la început.

1. Reglați apa - ar trebui să fie caldă, dar nu fierbinte. Dar la sfârșitul procedurii, merită să o faci puțin mai rece și să-ți clătești părul. O astfel de măsură simplă va ajuta la ca cuticulele să fie mai fine și părul strălucitor. 

2. Șamponul trebuie strâns în palma mâinii și spumat ușor, apoi răspândit peste cap cu mișcări de masaj.

3. Posesorii de păr subțire și gras vor obține cel mai bun rezultat dacă își spală părul cu șampon de două ori.

4. La final, merită să aplici puțin balsam sau balsam pe păr - pentru hidratare, netezime și strălucire. Este necesar să acționați cu atenție, fără a freca produsul chiar de rădăcinile părului.
MAI POTI CITI