5 Alimente care te fac să te îngrași! Evită-le imediat!

Alimente care te fac să te îngrași si de care nu știai. Trebuie sa le eviți imediat!

👉 Dulciurile si produsele de patiserie

Abuzul de carbohidrați simpli este pe primul loc printre motivele care provoacă creșterea în greutate. 

Un exces de carbohidrați duce la faptul că mitocondriile încep să treacă la un alt tip de metabolism.

Aceasta înseamnă că inflamația cronică se dezvoltă în țesuturi, aportul de oxigen și nutrienți scade. 

Nu numai atât, îmbătrânirea corpului în ansamblu este accelerată.

De asemenea, s-a dovedit că abuzul de alimente cu carbohidrați simpli reduce imunitatea organismului în următoarele 5-6 ore.

👉 Brânză de vacă

pareri top alimente care ingrasa forum nutritie

În limite rezonabile, brânza de vaci este o sursă de proteine ​​și calciu. Dar utilizarea frecventă a brânzei de vaci poate contribui la creșterea în greutate. 

Motivul pentru aceasta este lactoza, care se găsește în toate produsele lactate și este un carbohidrat simplu.

👉 Cafeaua

Beneficiile cafelei negre au fost dovedite de mult. Dintre vitaminele din băutură sunt prezente B1 și B2, E și PP. Complexul mineral este reprezentat de fier, calciu și magneziu, fosfor, potasiu și sodiu. 

Cofeina stimulează sistemul nervos, ceea ce îmbunătățește memoria, gândirea creativă și asociativă și concentrarea. Băutura accelerează, de asemenea, procesele metabolice din organism, ceea ce duce la pierderea în greutate. 

Efectul opus apare atunci cand abuzam de sirop, zahar, smantana grasa. Conținutul caloric al cafelei într-o astfel de porție poate ajunge la 300-400 de calorii, ceea ce este aproximativ comparabil cu o porție de paste.

👉 Fructele
Problema constă în conținutul ridicat de fructoză din fructe. De fapt, este zahăr, care este rapid procesat în organism în grăsime. 

În cantități mari, fructoza afectează sensibilitatea creierului la leptină, iar rezistența creierului la leptină este o cauză majoră a obezității. 

Există o mulțime de rezerve de grăsime care produc leptina, dar creierul nu le vede și caută să le reînnoiască. 

În plus, conținutul ridicat de fructoză poate duce la o încărcare crescută de insulină a organismului și la acidificare. 

👉 Brânza

Conține mult calciu și proteine, dar abuzul va va afecta silueta. Brânza conține până la 40% grăsime și aproximativ 300–400 de calorii la 100 g. 

Odată cu vârsta, este mai bine să eliminați complet produsele lactate din dietă sau să reduceți consumul acestora. Vorbim nu numai despre brânză și brânză de vaci, ci și despre lapte. 

În plus, produsele de origine animală au un efect acidifiant asupra organismului. Și mediul acid în sine este benefic pentru dezvoltarea diferitelor bacterii, viruși, ciuperci. 
MAI POTI CITI