4 sfaturi MOTIVAȚIONALE care ne fac NEFERICIȚI

Vă prezentăm câteva mentalități motivaționale comune care vă pot face nefericiți / nefericite.

Încercăm să citim un număr mare de articole utile, cărți de dezvoltare și chiar cursuri speciale. Toate într-un mod diferit ne oferă în general aceleași sfaturi și tehnici motivaționale. Cu toate acestea, viața se încadrează foarte rar în schemele din cărți și, adesea, folosirea orbește a acestor metode duce la rezultatul opus.

1. Vei fi fericită când...

Aceasta este o mentalitate internă foarte comună care explică de ce nu vă bucurați de viață în acest moment. Pur și simplu îți scăpa ceva foarte important. Va veni acel moment luminos, atunci vom trăi!

Nu-ți amâna viața pentru mai târziu. Distrează-te chiar acum. Și când va veni acest mitic „mai târziu”, vei obține o dublă plăcere

2. Viața este o linie dreaptă ascendentă

Acest mit ne spune că trebuie să progresăm mereu. Înainte și în sus, nici un pas înapoi.

sfaturi motivationale gresite care aduc nefericirea in viata

Dacă luna aceasta ai câștigat o mie de euro, atunci luna viitoare ai nevoie de două mii de euro. Între timp, această abordare a vieții nu ne lasă șanse de eroare, boală sau simplă relaxare. Cel mai mic eșec cu linia ascendentă este perceput ca prăbușirea vieții și ne face nefericiți.

Încercați să înlocuiți modelul în linie dreaptă al progresului din capul dvs. cu unul în spirală. 

De foarte multe ori, în ciuda eforturilor noastre, facem un cerc și ajungem aproape în același loc de unde am început. Nu fi supărat pe tine însuți pentru asta și începe un nou ciclu.

3. Viața ta va fi așa cum ți-o imaginezi.

Aceasta este mantra preferată a diverșilor ”guru motivaționali”! Pentru a atinge un scop, trebuie să-l imaginezi clar în gândurile cuiva, trebuie să fii complet impregnat de el, trebuie să trăiești și să dormi cu el în cap!

Ți-ai imaginat viitorul tău pe iaht și într-o în vilă din Dubai. Le-ai desenat pe un poster mare și la-i atârnat peste pat. Și... și nu se întâmplă nimic. Ziua se transformă în altă zi, iar iahtul îții rămâne în cap, iar vila este în fotografie. 

Te urăști în liniște pe tine și pe viața ta mizerabilă. Asta pentru că ai crezut în mitul că viața ar trebui să fie așa cum vrei tu, în loc să accepți viața așa cum este. 

Nu este nimic greșit în a stabili obiective pentru viitor și a merge spre ele. Dar viața ta se întâmplă acum. 

Găsiți o modalitate de a vă bucura de ea chiar acum. Nu poți să urăști prezentul și să amâni fericirea pentru viitor.

4. Rezistența este cel mai bun mod de a depăși o criză

Dacă trebuie să rezolvi o problemă, atunci, desigur, trebuie să-ți aduni toate puterile și să depășești obstacolul care a apărut. Abordare destul de naturală și corectă, nu-i așa?

Dar... lucrurile nu stau atât de simplu.

Uneori, confruntarea îți epuizează energia și îți reduce capacitatea de a rezolva problemele în mod eficient. Există situații în care este mai bine să evaluezi situația și să nu mergi înainte, sfidând circumstanțele. 

Este ca și cum ai traversa un râu: poți înota peste el aproape fără efort, sau poți înota împotriva valurilor și te îneci eroic în mijloc.

A învăța să acceptăm cu calm ce este rău și bine din viața noastră este uneori mult mai înțelept.
MAI POTI CITI