Păreri Dieta cu Indice glicemic scăzut. Care sunt beneficiile și ce alimente sunt interzise.

Care sunt beneficiile dietelor cu indice glicemic scăzut? Deoarece alimentele cu glicemie scăzută eliberează energie mai lent, consumul lor ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge. 

Din același motiv, senzația de sațietate durează mai mult. În schimb, dietele care conțin alimente cu un indice glicemic mai mare au mai multe șanse să provoace o creștere bruscă a nivelului de zahăr din sânge, iar acest lucru, în primul rând, duce la o scădere a energiei, iar în al doilea rând, senzația de foame revine imediat după masă. 

Alimentele din dietele cu indice glicemic scăzut sunt selectate pentru a fi bogate în carbohidrați, fibre și grăsimi sănătoase care conțin acizi grași omega-3.

Un exemplu de dietă cu indice glicemic scăzut este Dieta South Beach, dezvoltată de cardiologi și nutriționiști americani în anii 1980.

dietele cu indice glicemic scazut pareri forum nutritie sanatoasa

Pe baza cercetărilor sale privind rezistența la insulină și efectele aportului alimentar, Dr. Arthur Agatston a venit cu această dietă cu indice glicemic scăzut pentru a ajuta un pacient din departamentul său de cardiologie să slăbească printr-o dietă echilibrată.

Dieta South Beach constă din trei faze, fiecare dintre acestea implicând consumul de alimente cu glicemie scăzută care conțin proteine, grăsimi sănătoase și cantități mari de fibre. 

Primul pas al dietei South Beach este să vă limitați aportul de carbohidrați, care cresc rapid nivelul zahărului din sânge. 

Aceasta înseamnă că în două săptămâni trebuie să renunți complet la fructe, pâine, orez, cartofi, paste, zahăr, alcool și produse de patiserie.

În a doua etapă, unele dintre produsele excluse pot fi returnate - cereale integrale și fructe. 

A treia faza, care incepe cand se atinge greutatea dorita, este in esenta faza de intretinere a dietei cu glicemie scazuta. 

În această etapă, trebuie să te ghidezi după principiile stabilite mai devreme, dar poți include toate tipurile de alimente în dietă, evitând carbohidrații „goali” (de exemplu, prăjituri, hamburgeri, cartofi prăjiți, chipsuri, biscuiți etc.), preferând grăsimile „sănătoase”. 

În același timp, nu mâncați în exces și nu mâncați noaptea târziu.
MAI POTI CITI