MOTIVE pentru care ar trebui să-ți decorezi casa cu PLANTE. BENEFICII și recomandari.

Se știe că plantele verzi purifică aerul toxic. Păstrarea plantelor în apartamentul tău, mai ales dacă locuiești într-un oraș, îți va promova bunăstarea generală.

In general, se recomanda ca in interior sa se foloseasca putine plante mari. Pe de alta parte, este indicat sa folosesti plante mici pentru a da inaltime suprafetelor.

Pentru a obtine o combinatie perfecta, trebuie sa eviti ca planta sa aiba aceeasi inaltime ca un obiect decorativ. Mai ales daca este amplasat in acelasi loc.

Există câteva plante specifice care nu numai că purifică atmosfera din casă, ci creează și un efect calm, liniștitor, pozitiv. În plus, sunt plăcute din punct de vedere estetic. 

Beneficiile decorării cu plante ale casei sau apartamentului

recomandari pareri cu ce plante decoram apartamentul

♦ Păstrarea plantelor acasă ar putea să nu fie același lucru cu a merge la o plimbare prin pădure cu copaci înalți în jurul tău, dar este un pas aproape de un mediu sănătos . Plantele vă pot ridica starea de spirit și pot reduce nivelul de stres din organism.

♦ Un studiu realizat la Seul, Coreea, afirmă că plantele ajută la concentrare. Ele vă pot ajuta să lucrați mai bine și să dormiți mai bine.

♦ Plantele pot fi numite și elemente terapeutice naturale. Poate ajuta persoanele care suferă de stres mental, probleme, anxietate, demență și depresie .

♦ De asemenea, se știe că plantele accelerează vindecarea. Experții spun că plantele accelerează procesul de recuperare al unei persoane care a suferit o rănire sau are o boală sau tocmai a suferit o intervenție chirurgicală. Plantele promovează vindecarea în orice fel.

Plantele ajută la creșterea productivității. Potrivit rapoartelor, birourile care au fabrici au angajați mai puțin stresați, mai energici și mai motivați. De asemenea, se știe că plantele își stimulează creativitatea. Există un motiv pentru care artiștii preferă să lucreze în mijlocul naturii.

Plantele sunt purificatoare naturale de aer. Plantele verzi efectuează ceva numit fitoremediere. Curăță contaminanții din aer.

♦ Plantele îmbunătățesc, de asemenea, satisfacția mentală a unei persoane.
MAI POTI CITI