Ce se întâmplă dacă înghiți guma de mestecat. Se digeră guma sau trebuie sa bei apă.

Rezumat: adevărul despre ce se întâmplă dacă inghiți guma, copilul meu a înghițit guma de mestecat forum, ce se întâmplă daca inghiți guma in sarcina se digeră, ce se întâmplă dacă mănânci guma și bei apa.

Compoziția exactă a oricărei gume de mestecat este un secret comercial și nu este dezvăluită de producători. Se știe doar că la latex se adaugă un fel de ceară și elastomeri pentru consistența dorită. Iar aromele și zahărul sau înlocuitorii săi conferă gumei un gust plăcut.

De unde a venit mitul că guma de mestecat rămâne în organism timp de 7 ani. Nici cauciucul artificial, nici natural nu este digerat. 

Prin urmare, pe ambalaj scrie că nu este deloc indicat să înghiți guma. Poate așa a părut că guma de mestecat este capabilă să rămână în organism timp de 7 ani și să ducă la consecințe neplăcute. De fapt este un mit.

am înghițit guma de mestecat se digera sau nu

Ce se întâmplă cu adevărat cu guma de mestecat care este înghițită.

Intră în stomac și de acolo în intestinul subțire. Acolo, îndulcitorii sunt absorbiți din gumă. 

Partea nedigerabilă trece mai departe în intestinul gros și părăsește organismul în mod natural.

De obicei durează aproximativ 6-8 ore pentru ca alimentele să treacă prin stomac și intestinul subțire și 36 de ore pentru a trece prin intestinul gros. 

Prin urmare, guma de mestecat iese complet în 2-5 zile

Dacă o persoană mestecă accidental gumă, nu este necesară îngrijirea medicală. Va trebui să apelați la un medic dacă la un moment dat alte obiecte au fost înghițite împreună cu guma de mestecat. De exemplu... semințe nedecojite. 

Această combinație gumă de mestecat plus alt obiect poate provoca obstrucție esofagiană sau intestinală.

Cel mai adesea, obiectele mici sunt înghițite de copii. Prin urmare, medicii nu sfătuiesc să se dea gumă de mestecat bebelușilor care nu înțeleg că nu trebuie înghițită. 

După vârsta de 5 ani, copilul vede deja diferența dintre bomboane si guma de mestecat!
MAI POTI CITI