7 obiceiuri care te fac mai PROST! Creierul tău cu siguranță nu îți va mulțumi pentru asta!

Mai jos vei găsi 7 obiceiuri care cu siguranță nu sunt bune pentru creierul tău. 

Cei mai mulți dintre noi își petrec zilele dorindu-ne să fim mai buni din toate punctele de vedere: să fim mai productivi, să fim în formă, să fim mai fericiți. 

Petrecem și mai mult timp gândindu-ne că nimic nu merge pentru noi și că totul este rău în general.

În căutarea succesului și a bunei dispoziții, ignorăm adesea lucrurile simple care ne-ar ajuta să nu mai fim depresivi și deranjați. Sau facem ceva care ne împiedică obiectiv să gândim și să gândim rapid.

1. Somnul insuficient și visele urâte

Este ușor să uiți de pericolele lipsei de somn în timp ce faci încă o dată temele urgente la ora 2 dimineața. sau parcurgeți pagini cu predicții astrologice până în zorii zilei.

Experții amintesc că „creierul somnoros” trebuie să lucreze mai mult, iar memoria pe termen scurt și pe termen lung se deteriorează. Este greu să vii cu ceva nou, este mai ușor să urmezi obiceiurile.

evita aceste obiceiuri ca sa nu fii proasta

2. Dorința de a fi ”multifuncțional” - de a face mai multe lucruri dintr-o dată

Multitasking-ul vă reduce în mod special productivitatea. De-a lungul timpului, creierul tău se poate micșora chiar și fizic, suferind din cauza abundenței sarcinilor cărora trebuie să le facă față.

De obicei, sunt afectate zonele creierului asociate cu controlul emoțional, luarea deciziilor, empatie și răspunsul adecvat la laude.

Și da, devii mai puțin atractiv și carismatic. Un alt plus pentru a începe în sfârșit să dormi suficient!

3. Abuzul de dulciuri și zahăr

Dulciurile te vor încărca mai întâi cu vivacitate și apoi te vor lipsi brusc de ea. Rămâi epuizat fizic, de parcă ai alerga zece kilometri fără să te oprești 

În plus, consumul de prea mult zahăr afectează negativ funcția creierului.

Nivelul ridicat de zahăr din sânge duce la probleme de memorie. Oamenii de știință au descoperit că, cu cât nivelul de zahăr din sângele unei persoane este mai mare, cu atât mai puține cuvinte își poate aminti.

4. Stresul

Problema stresului cotidian este foarte greu de rezolvat, dar știința arată că stresul cronic,probabil te va face mai prost. Cum? Expunerea la hormonii de stres face dificil pentru creier să codifice noi amintiri. Pe de altă parte, o scurtă explozie de stres poate îmbunătăți memoria pentru o perioadă scurtă de timp.

5. Dorința de a epata

În mod ironic, într-un efort de a-ți demonstra inteligența, este mai probabil să crezi prostii și să vorbești prostii.Un studiu a arătat că cei care pretindeau că sunt zei financiari pretindeau, de fapt, cel mai adesea că „știu totul” despre termeni și fapte financiare fictive, inventate.

6. Consumul de alimente grase

Pune deoparte eclerele sau puiul prăjit și creierul tău îți va mulțumi. Studii recente la șoareci arată că o dietă bogată în grăsimi provoacă daune semnificative funcției cognitive, adică capacitatea de adaptare la situații aflate mereu în schimbare.

7. Suprasolicitarea

Creierul nostru este capabil să se concentreze doar 4-6 ore pe zi, așa că folosiți acest interval de timp cu înțelepciune. 

Suprasolicitându-te prea tare, iti privezi creierul de odihna si de capacitatea de a lucra productiv a doua zi.
MAI POTI CITI