Trucuri și Sfaturi pentru a ajuta Părul să Crească mai repede și mai puternic

Vreau sa imi creasca parul in 2 saptamani, ce sa mananc ca sa mi creasca parul mai repede, masca pentru par sa creasca mai repede, cresterea parului 10 cm pe luna, ce sa faci sa-ti creasca parul mai repede baieti, cat creste parul intr-o luna cu ulei de ricin și am putea să enumeră la nesfârșit întrebările puse pe forumuri, rețele sociale etc,

Evident nu există nicio soluție miraculoasă să faci ca părul tău să crească repede, la fel ca și ”calul lui Făt-Frumos” într-o lună ca într-un an. 

Însă vestea bună că există mici trucuri de care poți ține seama pentru a accelera creșterea părului. Iată care sunt acestea:

1. Ai grijă la deficiențele de vitamine și minerale

Nu există niciun supliment care să facă părul să crească mai repede. Dar dacă ești lipsit de anumite substanțe nutritive, îți poate afecta părul. Fierul scăzut provoacă anemie, care poate declanșa căderea părului. Vitaminele B și D au un rol important în părul sănătos. La fel și zincul, acizii grași omega-3 și biotina vitamina B.

2. Apelează cu încredere la masajul scalpului

Câteva studii au arătat că masajele regulate ale capului ar putea ajuta părul să crească mai gros. Avem nevoie de mai multe cercetări în acest sens. 

Dar se știe că masajele ajută la ameliorarea stresului, iar stresul poate contribui la căderea părului. În plus, se simt grozav. Încercați un instrument de masaj al scalpului. Sau apăsați ușor, întindeți și prindeți-vă propriul scalp timp de câteva minute în fiecare zi.

sfaturi cum sa faci parul sa creasca mai repede

3. NU slăbi prea rapid

Când vrei să scapi de kilograme, asigură-te că părul tău nu scade odată cu ele. Așa cum stresul poate declanșa căderea părului, la fel poate și pierderea bruscă în greutate . 

De exemplu, dacă nu obțineți suficiente proteine, corpul dumneavoastră va folosi ceea ce poate obține -- iar creșterea părului este o prioritate scăzută. Când nutriția ta revine la normal, va crește din nou. Dar este mult mai bine pentru tine și părul tău să urmezi un plan de dietă sănătos, cu un ritm mai lent.

4. NU abuza de  extensii și împletituri

Nu purta extensiile mai mult de 2-3 luni odată. Și nu le scoate niciodată singur. Îți poate dăuna părului și scalpului . 

Dacă vă doare când părul este coafat în extensii, împletituri sau cornrows, acestea sunt prea strânse și vă vor deteriora părul. Solicitați o refacere.

5. Medicamentele pot duce la refacerea parului sau pot provoca căderea lui

Minoxidilul este un medicament care se eliberează fără prescripție medicală care vă poate ajuta să vă păstrați părul pe care îl aveți și chiar să îl refaceți după ce l-ați pierdut. Dar trebuie să îl utilizați în continuare pentru a menține rezultatele. 

Medicamentele prescrise pentru a trata căderea părului includ spironolactona (Aldactone) și finasterida (Propecia). 

Căderea părului poate fi un efect secundar al unor medicamente, inclusiv beta-blocantele și amfetaminele. Întrebați medicul dumneavoastră despre alternative dacă vi se întâmplă acest lucru.

6. Tundeți-l regulat dar nu foarte des

Cum ar putea o tunsoare să-ți ajute părul să crească? Când obțineți o tăiere, ceea ce se desprinde sunt capetele, cele mai slabe părți ale șuvițelor. Dacă sunt lăsate așa cum sunt, acele capete s-ar putea rupe sau despica. 

Capetele despicate se pot deplasa de-a lungul firelor de păr și vă pot face șuvițele și mai scurte. 

Doar nu tăiați prea mult, dacă creșterea este scopul vostru. Părul tău crește cu aproximativ 1,27 centimetri pe lună, așa că ai putea urmări o tundere de 6,35 milimetri la fiecare 3 luni sau cam asa ceva.

7. Apleați la Microneedling

Microneedling folosește o rolă cu sute de ace fine pentru a face mici înțepături în scalp. Este promițător pentru a ajuta oamenii cu căderea părului, mai ales atunci când este utilizat împreună cu alte tratamente precum minoxidilul. 

Oamenii de știință cred că ajută medicamentele să pătrundă în piele. Puteți cumpăra truse de microneedling de la parfumerii, dar este mai sigur să consultați un dermatolog. Microneedlingul este complicat și poate chiar înrăutăți unele condiții.
MAI POTI CITI