TOP 3 ALIMENTE recomandate pentru imunitate. Cresterea imunitatii in mod natural.

Deseori am gasit intrebari legate de subiecte precum: fructe pentru imunitate, cresterea imunitatii rapid, cresterea imunitatii la batrani, retete pentru intarirea sistemului imunitar, alimente recomandate pentru imunitate sau schema tratament imunitate, mai toate avand in spate aspecte legate de ALIMENTELE recomandate pentru cresterea imuntatii.

In continuare va prezentam trei din cele mai bune alimente pentru cresterea imumitatii care au fost validate in decursul timpului pentru beneficiile aduse starii noastre de sanatate. Atat cu beneficii cat si cu ceva contraindicații de care este bine sa tineti seama.

1. CIUPERCILE ajuta la intărirea sistemului imunitar 

Vă întrebați cum să vă întăriți sistemul imunitar? Mănâncă mai multe ciuperci. Ciupercile sunt bogate în seleniu și vitamine B, cum ar fi riboflavina și niacina. 

Aceste minerale și vitamine sunt necesare pentru ca sistemul imunitar să funcționeze la vârf. Ciupercile sunt, de asemenea, bogate în polizaharide, molecule asemănătoare zahărului care întăresc funcția imunitară.

pareri alimente recomandate pentru cresterea imunitatii

Nu sunteți sigur cum să mâncați ciuperci? Încercați următoarele moduri delicioase de a servi aceste ciuperci gustoase.

 • Soterea, grătarul și prăjirea vor ajuta să scoată în evidență aroma bogată și savuroasă a ciupercilor.
 • Ciupercile sunt un plus grozav la omletă
 • Aruncați ciupercile feliate în supe, salate sau lasagna.
 • Savurați blaturi de ciuperci Portobello în burgeri vegetali.
 • Ciupercile umplute fac aperitive gustoase.

2. Pepenele verde este de un real ajutor pentru cresterea imunitatii

Pepenele verde oferă organismului vitamina A, C și B6, nutrienți și compuși precum glutationul pentru o funcție imunitară adecvată.

Pepenele verde este un fruct care stimulează imunitatea. O porție de 2 căni de pepene verde are 270 mg de potasiu, 30% din valoarea zilnică a vitaminei A și 25% din valoarea vitaminei C. Caloriile din pepene verde nu sunt deloc prea multe. 

O porție de 2 căni de pepene verde are doar 80 de calorii. Pepenele verde oferă, de asemenea, vitamina B6 și glutation. Organismul are nevoie de aceste vitamine, nutrienți și compuși precum glutationul pentru o funcționare adecvată a sistemului imunitar.

5 moduri sanatoase de a mânca pepene verde

Feliile de pepene verde sunt cel mai comun mod de a savura acest fruct. Iată câteva moduri creative de a mânca pepene verde.

 • Faceți o salată de fructe cu pepene verde și acoperiți-o cu un dressing de lămâie, miere și mentă.
 • Luați un pahar înalt de limonada de căpșuni pepene verde.
 • Gustare cu salată de rucola cu pepene verde acoperită cu brânză feta.
 • Bucurați-vă de sorbet de pepene verde congelat.
 • Racoriti-va cu pepene verde, ghimbir, limeta

3. Spune da cartofilor dulci, acestia sunt recunoscuti pentru intarirea imunitatii la orice varsta

Un cartof dulce mediu conține 120% din valoarea zilnică a vitaminei A și 30% din valoarea zilnică a vitaminei C, totul pentru doar 100 de calorii. 

Aceste vitamine sunt esențiale pentru funcția imunitară și excelente pentru pielea ta. Cartofii dulci sunt un aliment fără colesterol și fără grăsimi, așa că obțineți toate vitaminele utile, care stimulează imunitatea, fără să vă simțiți vinovat. Cartofii dulci oferă și o porție sănătoasă de fibre.

Rețete de cartofi dulci de savurat

Culoarea profundă și bogată a cartofilor dulci reflectă conținutul ridicat de vitamina A. Aceste legume rădăcină portocalie strălucitoare pot fi preparate într-o varietate de moduri. 

Încercați aceste mâncăruri cu cartofi dulci.

 • cartofi prajiti sarati
 • caserolă de cartofi dulci
 • cartofi dulci copți de două ori
 • placinta cu cartofi dulci
 • chipsuri de sfeclă de cartofi dulci
MAI POTI CITI