Alege cu încredere produsele ecodesign Decathlon si Protejează si tu Planeta

Unele activități sportive pot dăuna mediului! Ar trebui să știți acest lucru pentru a le menține efectele negative la minimum. Planeta este terenul nostru de sport. Protejeaz-o si pariați pe sportul durabil alegand cu incredere produsele ecodesign Decathlon!

Există un interes puternic și conștientizare cu privire la sustenabilitatea mediului în domeniul sportului și o dorință de a promova schimbarea acolo unde este necesar.

Anumiți producători mondiali de echipamente sportive s-au alăturat mișcării sportive sustenabile cu îmbrăcăminte, încălțăminte și articole inovatoare din plastic reciclat, fibre naturale precum bumbacul organic sau fără substanțe chimice de impermeabilizare precum perfluorocarburile ( PFC-uri).

Decathlon s-a alaturat initiativei de sprijinire a sustenabilitatii mediului si a găsit soluția pentru a crea produse din materiale reciclate, astfel încât să poată reduce impactul asupra mediului pentru fabricarea echipamentelor sportive și pentru crearea accesoriilor. 

Iar, pentru a veni în sprijinul tău, Decathlon a creat această categorie dedicată unde vei găsi doar produse ecodesign realizate din produse reciclate și care respectă reglementările în vigoare. Alege ceea ce ai nevoie la prețuri mici și contribuie la un mediu de viață mai sănătos.

Există, de asemenea, etichete internaționale precum Bluesign și GOTS (Global Organic Textile Standard) care certifică sustenabilitatea îmbrăcămintei sport, și altele precum FWF (Fair Wear Foundation) care veghează asupra condițiilor de muncă ale lucrătorilor angajați la realizarea acestor articole de îmbrăcăminte.

Din numeroasa oferta de produse ecodesign Decathlon ne-am oprit la un rucsac de drumetie si la o geanta sport, ambele avand un impact minim asupra mediului.

1. Rucsac Drumeție NH500 Escape 16 L Negru Quechua


Produs conceput pentru drumeție, plimbări sau activități de zi cu zi. Produs conceput eco.

rucsac-drumetie-nh500-escape-16-l-negru pareri forumuri

Rucsac confortabil, compartimentat și accesorizat. Dispune de 2 compartimente si de 12 buzunare practice.

Impactul produsului asupra mediului a fost redus, prin vopsirea firului la sursă.

Rucsac cu buzunar ascuns, fermoar securizat, orificiu pentru cablu, organizator.

Si nu in ultimul rand, este confectionat dintr-un material rezistent la abraziune. Garanție 10 ani.

2. Geantă Sport 75 L Bleumarin KIPSTA

Daca aveți nevoie de o geantă confortabilă pentru meciuri și turnee aflati ca acest produs ecodesign Decathlon a fost conceput pentru a aerisi încălțămintea după meci. 

Covorașul detașabil asigură un spațiu curat pentru a vă schimba.

geanta-sport-75-l-bleumarin decathlon recenzii bune

Este o geanta sport ideala pentru a transporta echipamentul de sport, în deplin confort. Geantă cu bază rigidă, hidrofobă și buzunare practice.

Vopsim un singur fir din două pentru asigura o reducere a impactul asupra mediului.


Răspunsul la schimbările climatice nu este o sarcină ușoară, dar nu ai de ales aici. Sectorul sportului și al activităților fizice sunt o forță a binelui și  Decathlon are prin politicile si initiativele sale  o contribuție majoră de adus.
MAI POTI CITI