Sfaturi pentru a economisi curent electric. Aparate din locuința ta care măresc factura la curent.

Iata ce se mai cauta zilele acestea când din toate părțile ni se spune SA ECONOMISIM CURENTUL ELECTRIC pentru a avea facturi mai mici: Metode de economisire a energiei electrice ➢ 5 metode de economisire a energiei termice ➢ De ce trebuie sa economisim energia electrica ➢ Afis economisirea energiei ➢ Referat metode de economisire a energiei ➢ Economisirea energiei electrice wiki ppt brainly

Vi se par ciudate aceste interese legate de metode și mijloace de face ca factura la curent sa fie mai mică și să nu fim nevoiți să băgăm adânc mâna în buzunar? Poate nu ciudate, dar denota interesul crescut a oamenilor în a economisi curent electric nu pentru ca ar fi ecologiști ci pentru că puterea lor de cumpărare a scăzut foarte mult! 

Este usor sa economisesti energie si bani daca esti atent la cateva trucuri si daca alegi un furnizor potrivit nevoilor locuintei tale.

Ce trebuie să scoți din priză seara pentru a economisi curent electric

Pentru că trebuie să facem tot posibilul pentru a economisi curent electric, noi îți prezentăm câteva soluții. În locuința ta există mai multe aparate care măresc facura și din cauza cărora ești nevoit să plătești, chiar dacă nu le folosești tot timpul.

Metode de economisire a energiei electrice care functioneaza

Iluminatul folosește o cantitate semnificativă de electricitate, mai ales dacă luminile sunt aprinse cea mai mare parte a zilei. Iluminatul reprezintă aproximativ 9% din consumul de energie tipic al unei case.

Insă te-ai gândit vreodată cât de mult consumă produsele de aranjat părul, ar trebui să îți pui un semn de întrebare. Așadar, mare grijă la uscătorul de păr, placa de păr sau ondulatorul?

Sfaturi pentru a economisi curent electric.

• In bucatarie, daca ai de ales intre un aragaz electric sau un cuptor cu microunde, opteaza pentru cel din urmă, deoarece acesta foloseste doar o treime din energie, in comparatie cu aragazul electric

• Daca pentru gatit la aragazul electric utilizezi vase cu un diametru care corespunde diametrului arzatoarelor, poti economisi energie electrica

• Poti economisi energie electrica urmand regulile de utilizare a frigiderului: curata la timp de praf partea din spate, lasand o distanta de 5-10 cm intre frigider si perete, pentru a preveni incalzirea corpului frigiderului si nu pune alimente calde in frigider.

•  Electrocasnicele din clasa A (sau A+, A++) au un randament mai mare pentru mai putini wati

• Reduceți luminozitatea ecranului la televizoare și monitoare

• Opriți întotdeauna electronicele când nu sunt în uz

ATENȚIE! Aceste metode de economisire a curentului electric par simple! Însă este o percepție înșelătoare! Aceste mici trucuri vă vor ajuta împreună să reduceți factura la curent fără a apela la diverse ”dispozitive miraculoase de economisire a curentului” care costă mult și nu sunt de loc eficiente... doar marketing bazat pe frica voastră în fața prețurilor uriașe care se anunță la energia electrică și nu mumai!
MAI POTI CITI