Dicționar de VISE, interpretarea viselor bazată pe dovezi științifice. Cum să-ți amintești visele.

Cauta un cuvânt in dicționarul de vise ➢ Ce inseamna cand te vezi pe tine in vis ➢ Interpretare vise somn ➢ Catalog Dictionar de vise alfabetic  ➢ Superstitii despre vise

Există câteva interpretări ale viselor larg acceptate (cu oarecare bază științifică) ale temelor comune care apar în visele de noapte.

Visele pot fi un instrument care te ajută să înțelegi mintea într-un mod nou. Când ai această perspectivă a curiozității, visele îți pot oferi un punct de plecare pentru a examina ce se întâmplă în viața ta.

Somnul și visarea ajută creierul să facă conexiuni, să rezolve probleme și să schimbe perspectivele, toate acestea fiind cruciale în procesul creativ. Visele pot juca chiar un rol în neuroplasticitate, care se referă la capacitatea creierului tău de a se adapta fizic – „recablarea” eficientă a căilor neuronale – ca răspuns la experiență.

Interpretări ale viselor, tălmăciri ale semnificației viselor cele mai comune

1. Semnificație vis când ești urmărit

Este posibil să evitați o problemă sau o persoană despre care simțiți că ar putea fi dăunătoare pentru dvs., declanșând răspunsul dvs. de luptă sau fugi.

semnificația viselor somn interpretare științifica

2. Interpretare semnificație vis când cazi

Dacă ți-e frică și cazi în vis, ar putea însemna că te simți scăpat de sub control asupra unei situații.

3. Interpretare vis când ești la școală

Este posibil să aveți probleme nerezolvate legate de faptul că nu vă ridicați la nivelul așteptărilor sau să simțiți că nu sunteți pregătit pentru ceva important.

4. Semnificați vis când zbori sau plutești

Este posibil să simțiți un sentiment de libertate sau speranță, mai ales dacă vă puteți controla calea de zbor în vis. Zborul este adesea interpretat pozitiv ca eliberare de obstacole.

5. Semnificație vis când ești în întârziere

Visele despre atunci când ai întârziat la tren, avion sau autobuz pot reprezenta o oportunitate ratată. Ele pot fi legate și de teama de a nu te ridica la nivelul așteptărilor celorlați sau dezvăluie o nesiguranța generală.

6. Interpretare vis când ești stresat la locul de muncă

Aceste vise tind să reflecte literalmente anxietatea cu privire la o situație profesională. Poate că ești îngrijorat că o să greșești o prezentare sau că o să ratezi un termen limită.

7. Semnificația visului în care dintii vă cad

La un nivel de bază, pierderea dinților, ruperea unui os sau întâmpinarea unei alte probleme de sănătate fizică reflectă adesea o pierdere personală profundă, dar se poate referi și la îngrijorarea cu privire la schimbările viitoare.

8. Ce înseamnă când visezi că vezi pe cineva care e mort

Interpretarea viselor aici se bazează pe ceea ce ai simțit pentru acea persoană. Dacă persoana a fost iubită de tine, acest lucru ar putea reflecta pur și simplu că încă mai jelești. Dacă persoana respectivă te-a rănit sau a provocat frică, asta ar putea însemna că încă porți acele sentimente.

9. Tălmăcirea visului când ești înghețat de frică

Acest lucru ar putea însemna că vă simțiți rupt de sentimentele voastre, dar poate fi și un răspuns la paralizia somnului, care se întâmplă în timpul etapei de somn cu mișcare rapidă a ochilor (REM). Dacă REM este încă în desfășurare, dar mintea ta se trezește, este posibil să experimentezi câteva secunde de paralizie reală în corpul tău.

10. Semnificația visului în care faci sex

Interpretarea aici va depinde de ceea ce se întâmplă în vis și de cum vă simțiți despre el. Aceste vise sunt foarte frecvente și pot indica o excitare sexuală normală sau o dorință de mai multă intimitate și conexiune.

11. Ce înseamnă când visezi că ești gol / goală

Acest lucru ar putea fi legat de sentimente de nesiguranță, vulnerabilitate sau de a fi judecat (mai ales dacă oamenii din jurul tău în visul tău sunt complet îmbrăcați).

12. Semnificația visului în care ești abandonat

Dacă ai o senzație de ușurare că ești singur în visul tău, în care ești „abandonat” poate fi interpretat ca un pas către independență. Dacă te simți lăsat în afara sau lăsat în urmă, asta ar putea reflecta sentimentul că te simți neglijat sau nevăzut în viața de zi cu zi.

Antrenează-te să-ți amintești visele

♦ Notează-ți visele noaptea. Dacă te trezești pentru a merge la baie, probabil că va fi după un ciclu REM. Profitați de această ocazie pentru a face câteva note despre visele voastre. (Sfat: păstrați un caiet lângă o lumină de noapte, astfel încât să nu vă treziți prea mult.)

♦ Luați-o încet dimineața. Permite-ți să te trezești lent și încearcă să-ți amintești ce ai visat. În timp, ar trebui să vă puteți aminti mai multe.

♦ Scrie-ți visele. După ce ți-ai lăsat mintea să rătăcească câteva minute, notează-ți visele cât de curând poți. Acest lucru vă va antrena creierul să rețină informațiile despre vis mai mult timp și mai detaliat.

♦ Observați modele. Identificați gândurile recurente în visele și viața de zi cu zi, cum ar fi „Nu voi reuși” sau „Rămân mereu în urmă — nu voi ajunge niciodată din urmă”.
MAI POTI CITI