Cea mai buna DIETA de post cu păreri bune pe forumuri. Beneficii, riscuri și dezavantaje.

Informații pe scurt pentru cei interesați de subiecte precum: Dieta de post 10 kg, Dieta 333 de post, Dieta cu fructe legume si semințe, Rețete de post hipocalorice, Mâncare de dieta rapida, Diete de slăbit pe zile, Dieta post intermitent, Dieta de post carmen bruma

WIKI: Postul este diferit de foamete prin aceea că înfometarea descrie o stare de deficiență nutrițională cronică. Când oamenii postesc pentru pierderea în greutate, se folosesc de rezervele lor în exces.

Postul pentru sănătate și pentru a pierde în greutate nu este, de asemenea, nimic nou, dar o nouă recoltă de diete la modă a readus practica în centrul atenției.

Există diferite tipuri de diete de post care variază ca intensitate și durată. Există posturi numai cu apă (de obicei se fac sub supraveghere medicală). 

Postul intermitent presupune postul de una până la două zile pe săptămână sau timp de 12-14 ore în fiecare zi. 

pareri forumuri dietele de post beneficii si riscuri

Posturile modificate includ diete numai lichide (cum ar fi înainte de o colonoscopie ), restricție calorică (de obicei cu 20%-40% mai puțin) și diete cetogenice (o dietă bogată în grăsimi care induce aceleași modificări metabolice ca postul)

Cercetările demonstrează că postul are un rol în pierderea în greutate , longevitatea și unele afecțiuni specifice de sănătate. 

Ce sunt dietele de post intermitent și ce beneficii au pentru sănătate și scăderea în greutate

Postul intermitent înseamnă că mănânci în mod normal la anumite ore, iar apoi rapid sau reduce dramatic aportul de calorii în alte momente.

Planul de post 5:2 prevede să mănânci în mod normal în cinci zile ale săptămânii și să postești (nu mănâncă mai mult de 500 de calorii pentru femei și 600 pentru bărbați) în celelalte două zile. 

Un model alternativ de post intermitent implică un post de 12 ore peste noapte între cină și micul dejun. 

Dieta Bulletproof sugerează un post zilnic prelungit (14-18 ore), care se realizează consumând doar cafea îmbogățită cu unt hrănit cu iarbă și ulei de cocos dimineața și consumând o masă sănătoasă și săracă în carbohidrați seara. 

Acest model induce cetoza. 

Postul în zile alternative a fost cercetat la animale și are beneficii variabile.

Cercetările privind postul intermitent demonstrează că postul poate crește durata de viață, poate îmbunătăți modul în care funcționează creierul și poate proteja împotriva bolilor; dar cele mai multe dintre aceste afirmații se bazează pe cercetări efectuate pe animale precum șobolani și șoareci. 

Postul intermitent pare să îmbunătățească rezistența la stres la nivel celular, rezultând mai puține vârfuri și scăderi ale glicemiei , cortizolului și alți markeri ai stresului oxidativ.

Dezavantajele dietelor de post sunt următoarele.

Postul efectuat inadecvat poate duce la pierderi de masa musculara (mai degraba decat de grasime), dureri de cap , scaderea ratei metabolice bazale si acidoza.

Poate cel mai mare dezavantaj al postului este că oamenii nu sunt pregătiți să mențină apoi o dietă sănătoasă, iar beneficiile se vor pierde rapid.
MAI POTI CITI