Câte TIPURI de CEAI VERDE există, ce beneficii și proprietăți terapeutice au. Mod de preparare.

Cel mai bun ceai verde pareri ➢  Cel mai bun ceai verde forum ➢ Cand se bea ceaiul verde ➢ Cand se bea ceaiul verde pentru a slabi ➢ Unde gasesc ceai verde de calitate ➢ Detoxifiere cu ceai verde

Ceaiul verde reprezintă o categorie de consum la fel de largă precum vinul, iar calitatea variază drastic de la cutiile standard din supermarket, la ceaiul băut în cadrul ceremoniilor tradiționale japoneze.

1) Sencha este cel mai popular ceai verde japonez. Frunzele de ceai verde marchează prima recoltă din an, undeva prin luna iunie, imediat după frunzele au înverzit. 

Acestea sunt preparate la abur, urmând să fie lăsate la uscat și rulate. Se spune că frunzele de ceai din prima recoltă sunt de cea mai bună calitate.

2) Matcha este făcută din aceleași frunze de ceai cultivate în umbră, care sunt folosite pentru a face Gyokuro sau Tencha. 

Frunzele sunt cultivate la umbră timp de trei săptămâni înainte de a fi culese, apoi sunt preparate la abur, prăjite și măcinate până se obține o pudră fină.

wiki tipuri de ceai verde proprietăți contraindicatii si mod de preparare

3) Gyokuro este un tip de ceai verde ușor umbrit, la propriu. Înainte de recoltare, frunzele sunt ferite de soare. Umbra declanșează o creștere a nivelurilor de clorofilă, ceea ce transformă frunzele într-o nuanță mai închisă de verde și crește producția de aminoacizi. Rezultă o potențare a proprietăților și un gust dulce și intens. 

4) Bancha marchează cea de-a doua și de a treia recoltă de ceai verde din an. De obicei, frunzele de ceai sunt recoltate perioade diferite, din iunie până în octombrie. Comparativ cu Sencha, Bancha are un gust mai amar.

O altă băutură interesantă se obține din combinația culturii de ceai verde măcinat Bencha cu orez măcinat. Rezultatul obținut poartă denumirea Genmaicha. Orezul oferă o aromă diferită, și acționează ca un agent calmant pentru stomac.

Efecte secundare și contraindicații ale consumului de ceai verde

Consumul de cantități mari de ceai verde poate provoca reacții adverse datorită conținutului de cofeină.

Nu există efecte secundare sau contraindicații răspândite ale consumul de ceai verde pentru adulți. Cu toate acestea, anumite condiții preexistente pot genera unele complicații:

• Sensibilitate la cofeină – cei cu sensibilități severe la cofeină ar putea prezenta insomnie, anxietate, iritabilitate, greață sau tulburări digestive.

• Medicamente anticoagulante – suprapunerea cu un tratament medicamentos impune precauție cu consumul de ceai verde din cauza conținutului de vitamina K. De asemenea, ceaiul verde și aspirina reduc eficacitatea de coagulare a trombocitelor.

• Alți stimulanți – dacă se iau cu medicamente stimulante, ceaiul verde ar putea crește tensiunea arterială și ritmul cardiac.

În plus, consumul de ceai verde este contraindicat persoanelor care nu tolerează cofeina sau celor care se confruntă cu probleme digestive, tulburări preexistente ale somnului și anemie sau în timpul sarcinii și a alăptării. 
MAI POTI CITI