TOP ALIMENTE interzise pentru COLESTEROL. Colesterol alimente care îl scad tabel.

Retete pentru reducerea colesterolului, simptome colesterol marit, ciorbe pentru scaderea colesterolului sau fructe pentru colesterol marit, nimic din toate acestea, pur și simplu, o listă / tabel cu topul alimentelor care sunt ”interzise” deoarece cresc colesterolul. 

De ce colesterolul ridicat este rău pentru tine? Colesterolul curge prin sângele tău. Nivelurile ridicate de colesterol LDL pot forma o acumulare de placă pe pereții vaselor de sânge. 

Acest lucru vă blochează vasele de sânge și împiedică circulația sanguină sănătoasă. Vă poate afecta inima și vă poate crește riscul de probleme cardiace sau accident vascular cerebral.

Nivelurile de colesterol LDL pot crește din cauza factorilor de risc precum fumatul , hipertensiunea arterială , diabetul sau o dietă bogată în grăsimi.

Nivelurile ridicate de colesterol LDL pot duce la blocaje ale vaselor de sânge, probleme cardiace sau accident vascular cerebral.

pareri regim alimente si bauturi care scad colesterolul

S-ar putea să fii surprins să descoperi că multe alimente consumate în mod obișnuit sunt bogate în grăsimi saturate. Acestea pot crește nivelul de colesterol rău, ceea ce poate avea efecte negative asupra sănătății.

Lista cu cele mai rele alimente care cresc colesterolul

1. Alimentele ambalate

Gustările și dulciurile ambalate precum chipsurile, gogoșile, prăjiturile, biscuiții și prăjiturile au un nivel ridicat de grăsimi saturate și calorii. Dacă mănânci o mulțime din acestea în mod regulat, nivelul colesterolului tău poate crește drastic.

2. Cremele

Smântâna făcută cu lapte integral este de obicei încărcată cu grăsimi saturate. Frișca disponibilă în comerț poate fi, de asemenea, dăunătoare pentru tine. Alături de aportul mare de calorii, frișca vă poate oferi și un nivel ridicat de colesterol.

3. Carnea roșie

Carnea roșie precum carnea de vită și miel este bogată în grăsimi saturate și colesterol.

Alegeți carne slabă precum puiul sau surse alternative de proteine ​​dacă încercați să vă scădeți nivelul de colesterol.

4. Uleiul de cocos

Format din aproape 90% grăsimi saturate, uleiul de cocos poate fi mai rău decât untul sau untura. Se știe că uleiul de cocos crește atât nivelul HDL, cât și cel LDL . Prea mult ulei de cocos poate fi nesănătos pentru inima ta.

Sunt necesare mai multe cercetări pentru a studia efectele uleiului de cocos asupra nivelului de colesterol. Până atunci, folosește uleiul de cocos cu moderație în dieta ta.

5. Alimentele Fast Food prajite

Alimentele fast-food prăjite, cum ar fi cartofii prăjiți sau puiul prăjit, sunt încărcate cu grăsimi saturate, sare și calorii mari. 

Sunt dăunătoare pentru nivelul de colesterol. Consumul regulat și ridicat de fast-food prăjit poate reduce colesterolul HDL și crește nivelul de colesterol LDL. Limitați-vă consumul de fast-food pentru a menține un nivel sănătos de colesterol.

Alimente care scad colesterolul

În loc să consumați alimente bogate în grăsimi și colesterol, încercați să adăugați următoarele în dieta dumneavoastră pentru a vă menține nivelul de colesterol:

• Alimente precum legumele și fructele care sunt bogate în fibre

•Alimente din cereale integrale, cum ar fi pâinea sau tăițeii

•Leguminoase precum năut și linte pentru proteine

•Nuci și semințe care conțin grăsimi bune

•Uleiuri de gătit sănătoase precum măsline, canola, floarea soarelui sau soia

•Lapte degresat sau degresat și produse lactate precum brânza sau iaurtul

• Carne slabă ca puiul fără grăsime sau piele

• Fructe de mare precum stridiile, midiile sau scoici
MAI POTI CITI