WIKI coaja de BANANĂ utilizări surprinzătoare la care nu te-ai gândit

Apa cu coaja de banana, coaja de banana pentru riduri, coji de banane uscate, coaja de banana pentru hemoroizi, coaja de banana ingrasamant pentru flori, coaja de banana pentru ten sau coaja de banana pentru piele sunt doar câteva din cele mai utilizate căutări pe forumuri sau grupuri de discuție.

Iata o lista cu cele mai surprinzătoare moduri de utilizare a cojilor de banană la care poate nici nu te-ai gândit vreodată!

1) Cojile de banană sunt perfecte pentru grădinărit

Deoarece bananele produc gaz metan, care conform Fondului de Apărare a Mediului , este de 84 de ori mai intens decât dioxidul de carbon, le puteți folosi pentru compostare sau grădinărit. 

Pur și simplu înfășurați cojile de banană în jurul bazei plantelor. Acest lucru va crea un sol care eliberează încet nutrienți, în special fosfor, care este foarte valoros pentru plante. 

De asemenea, puteți înmuia cojile de banană în apă peste noapte pentru a crea o soluție excelentă pentru plantele de interior. 

wiki coaja de banana pareri forum la ce se foloseste

Amestecul ar trebui să fie de aproximativ cinci părți de apă obișnuită la o parte de apă din coajă de banană!

2) Gatiti cu cojile de banană pentru rezultate culinare care îți vor lăsa ”gura apă”

Când gătiți carne sau pește, includeți o coajă de banană în tigaie. 

Coaja de banane ajută la umezirea cărnii sau a peștelui în timp ce se gătește, făcându-l mai fraged deoarece acționează ca o „pătură” pentru carne și împiedică vaporizarea umezelii din carne.

3) Cojile de banane sunt un repelent excelent pentru insectele de casă

Dacă sunteți un pasionat de bricolaj , puteți face o capcană pentru insecte acasă din coji de banane uzate. Inhabitat oferă instrucțiuni ușor de urmat. 

Tot ce aveți nevoie este o găleată de plastic cu capac și coajă de banană. Faceți niște găuri în partea de sus și poziționați coaja de banană în interiorul recipientului. 

Datorită parfumului dulce al bananei, insectele mici vor fi atrase de coajă și vor zbura direct în capcana ta. Voila - o cină  fără insecte .

Dacă ați fost mușcat de un insectă sau ați dezvoltat o erupție cutanată, dermatologii spun că puteți freca coaja de banană chiar pe piele. Acest lucru ajută la eliminarea mâncărimii pe care o simțiți și poate facilita procesul de vindecare. Cojile de banane au o proprietate linistitoare si pot reduce eficient disconfortul.

4) Cojile de banane sunt excelente pentru TEN: reduc acneea și cicatricile

Oricât de surprinzător ar părea, cojile de banane își pot găsi locul lângă spălarea și crema de față 

Luați porțiunea cărnoasă a cojii de banană și frecați-o chiar pe față. Lăsați-l acolo aproximativ 10 minute și apoi spălați-vă fața. Includeți acest lucru în rutina dvs. zilnică și, într-o săptămână sau două, puteți observa că acneea și cicatricile se estompează

5) Cojile de banană ajutor pentru lustruire ieftină a produselor din piele naturală

Puteți lua straturile exterioare ale cojii de banană și o frecați pe toate tipurile de piele, cum ar fi: mobilier, pantofi și poșete conform Well + Good.  

Utilizați interiorul cojii pe produsul dvs. din piele și frecați până când acestea sunt strălucitoare și fără urme.
MAI POTI CITI