După Sărbători Ardem Caloriile cu cele mai căutate aparate de fitness și echipamente de la Decathlon

Antrenamentul vă poate ajuta să vă îmbunătățiți starea de spirit, să vă construiți puterea, să vă creșteți energia și, da, să pierdeți în greutate.  

Mai ales la începutul anului, după vacanța de sărbători în care cu siguranța răsfățul culinar a primat în fața... sportului și a mișcării.

Cantitatea de calorii de care aveți nevoie în fiecare zi este unică pentru corpul dvs., obiceiurile de viață și obiectivele de sănătate.

Dacă faci exerciții fizice pentru a pierde în greutate, este important să fii atent la câte calorii arzi în timpul fiecărui antrenament. Acest lucru este valabil mai ales dacă nu vă schimbați dieta.

Cum și cu ce te antrenezi contează. Acesta este motivul pentru care ar trebui să optezi pentru o rutină de fitness care să țină cont atât de antrenamentul cardio, cât și de antrenamentul de forță, chiar dacă antrenamentul de forță nu arde atât de multe calorii precum antrenamentul tău cardio. 

Creșterea mai multor mușchi în timp vă va ajuta să ardeți mai multe calorii atunci când sunteți în repaus.

O regulă generală este să urmărești să arzi 400 până la 500 de calorii, cinci zile pe săptămână, în timpul antrenamentelor. 

Amintiți-vă, numărul de calorii pe care le ardeți într-un antrenament depinde de greutatea, sexul, vârsta și mulți alți factori.

Iată așadar cinci tipuri de antrenamente, ușoare dar eficiente, prin care puteți arde caloriile in plus pe care Sărbătorile de Iarna ”le-au făcut cadou” unora dintre noi!

1) Coarda de sărit

Arzi 667–990 de calorii/oră (sărind cu 120 de sărituri pe minut)

coarda-de-sarit-din-cauciuc-pareri-forum

Coarda de sărit este excelentă pentru dezvoltarea coordonării, a forței gambelor și gleznelor, a forței de bază, a posturii și a rezistenței cardiovasculare.

Cel mai bun mod de a începe să săriți coarda este să mergeți încet și să o faceți în rafale de 20 până la 30 de secunde.

Odată ce stăpâniți acea mișcare a încheieturii mâinii și sincronizarea, lucrați la creșterea vitezei și a duratei pentru a arde mai multe calorii.

Îți recomandă, Coarda de sărit din cauciuc JR500 ală pentru arderea caloriilor. Are mânere din cauciuc, cu grip, pentru control perfect și o prindere fermă în mână


2) Alergarea (in natura sau pe banda)

Arzi 566–839 calorii/oră (ritm mediu de alergare)

Alergarea ajută la îmbunătățirea tensiunii arteriale, a colesterolului HDL (bun) și a sensibilității la zahăr din sânge.

Alergarea ar putea reduce riscul de deces din cauza bolilor cardiovasculare cu 45%, potrivit cercetărilor publicate în Jurnalul Colegiului American de Cardiologie.

Dacă abia ați început (sau dacă alergarea într-un ritm constant vă deranjează gleznele sau genunchii), optați pentru intervale de alergare, alternând cu intervale de jogging ușor sau de mers pe jos.

Dacă ești începător în alergare, folosește un raport lucru/repaus de 1:2 sau recuperează-te de două ori mai mult decât alergi.

Dacă chiar și gândul la o alergare de 20 de minute pare descurajantă, începeți cu doar două minute de alergare la un moment dat, cu un minut de mers între ele.

Pentru o alergare cât mai plăcută și în siguranță va sugerăm încălțămintea Fitness 520 albastru bărbați adaptată alergării pe bandă, dar pentru utilizare redusă.


3) Antrenamentul cu Ganteră Kettlebell

Poti arde 554–822 calorii/oră

Ridicați greutăți într-un mod care vă menține ritmul cardiac ridicat tot timpul, astfel încât să vă construiți mușchi și să ardeți grăsimile!

Antrenamentul constant cu ganterele kettlebell  îmbunătățește puterea generală și stimulează metabolismul, conform descoperirilor publicate în Journal of Strength and Conditioning Research.

Pentru cei mai experimentati va recomandaăm Ganteră Kettlebell 8kg. Oferă un antrenament complet. Pentru definirea musculaturii şi cardio! Dotată cu mâner lat pentru prindere cu 1 sau 2 mâini, în funcţie de exerciţiul efectuat.


4) Mersul pe bicicleta fitness

Poți arde 568–841 calorii/oră

bicicleta-fitness-essential pareri forumuri

Mersul pe bicicletă este grozav pentru întărirea genunchilor și a ischiochimbilor. Este o formă excelentă de cardio dacă aveți dureri de genunchi la alergare sau vă recuperați de la probleme la genunchi.

Pe lângă îmbunătățirea atât a funcției aerobe, cât și a celor anaerobe , antrenamentul pe bicicleta fitness s -a dovedit a fi deosebit de eficientă pentru reducerea grăsimii corporale.

Pentru începători recomandăm bicicletă fitness ESSENTIAL  ideală pentru inițiere! Consola indică cele 4 funcții pentru antrenamentele la domiciliu.

Reglarea în înălţime a şeii este importantă pentru o bună poziţie de pedalare. Șaua se reglează până la nivelul șoldurilor, având corpul în poziție dreaptă.


6) Antrenamente cu minge medicinală

Mingile medii pot fi instrumente utile pentru a le adăuga la antrenamentele tradiționale de forță sau la antrenamentele pe intervale pentru un element pliometric sau pentru a adăuga o sarcină redusă mișcărilor cu greutatea corporală. 

Va recomandăm Mingea Medicinală Fitness 4 kg Diametru 24 cm, produs conceput pentru exerciții de întărire a musculaturii, statice sau dinamice, acasă sau la sală.

Mingea medicinală se poate utiliza în exerciții dinamice sau statice, pentru tonifiere musculară sau reeducare.


ATENTIE! Întotdeauna încălziți-vă înainte de a face cardio. Acest lucru va crește temperatura corpului și fluxul sanguin, ceea ce vă pregătește corpul pentru exerciții fizice. De asemenea, reduce riscul de rănire.
MAI POTI CITI