Cele mai bune 8 DIETE pentru bărbați la orice varsta de la regimul DASH la post intermitent

O privire rapidă asupra celor mai bune diete pentru bărbați recomandate de nutritionisti si care au pareri bune pe forumuri:

• Cea mai buna dieta in general: dieta mediteraneană
• Cea mai buna dieta pentru pierderea în greutate: WW (Weight Watchers)
• Cea mai buna dieta pentru cresterea musculara: dieta paleo
• Cea mai buna dieta pentru sanatatea inimii: dieta DASH
• Cea mai buna dieta pentru diabet: dieta saraca în carbohidrati
• Cea mai buna dieta pentru barbatii de vârsta 40+: post intermitent
• Cea mai buna dieta pentru barbatii peste 50 de ani: dieta pe baza de plante
• Cea mai buna dieta pentru barbatii peste 65 de ani: dieta MIND

Pentru bărbați, în special, selectarea unei diete adaptate nevoilor lor specifice poate fi dificilă.

De fapt, nevoile nutriționale ale bărbaților pot varia destul de mult în funcție de factori precum vârsta lor, obiectivele de fitness și problemele de sănătate.

1) DIETA MEDITERANIANA - in principiu cea mai buna dieta pentru barbatii la orice varsta

Accentuează consumul de multe ingrediente nutritive, inclusiv fructe, legume, nuci, semințe, cereale integrale și grăsimi sănătoase pentru inimă.

Între timp, alimentele foarte procesate ar trebui limitate, inclusiv sucuri accidulate, dulciuri, cereale rafinate și carne procesată.

Dieta mediteraneană a fost asociată cu o serie de beneficii pentru sănătate, inclusiv scăderea inflamației și un risc mai scăzut de afecțiuni cronice cum ar fi bolile de inimă, diabetul și anumite tipuri de cancer.

wiki cele mai bune diete pt barbti la orice varsta apreciate pe forumuri

Pentru mai multe informații despre dieta mediteraneană și despre cum să începeți, consultați „Cartea de bucate pentru dieta mediteraneană în 30 de minute”, care include, de asemenea, o varietate de rețete sănătoase și delicioase pe care le puteți savura în dietă.

2) Cel mai bun regim alimentar pentru creșterea musculară: dieta PALEO

Dieta paleo este concepută pentru a imita tiparele de alimentație ale societăților antice de vânători-culegători.

Sunt încurajate ingredientele procesate minim, inclusiv fructele, legumele, carnea, peștele și păsările de curte. Între timp, alimente precum cerealele, leguminoasele, produsele lactate și zaharurile adăugate sunt restricționate 

Dietele paleo sunt adesea recomandate celor care speră să alimenteze creșterea musculară .

Acest lucru se datorează faptului că multe alimente încurajate în dietă sunt bogate în proteine, care pot ajuta la creșterea masei musculare atunci când sunt asociate cu antrenamentul de rezistență 

În plus, studiile arată că dieta paleo poate ajuta la îmbunătățirea compoziției corporale prin scăderea grăsimii corporale, reducerea grăsimii abdominale și creșterea pierderii în greutate 

Pentru un ghid simplu care să vă ajute să începeți dieta paleo, consultați „Dieta Paleo: Pierdeți în greutate și fiți sănătoși mâncând alimentele pe care ați fost conceput să le mâncați”, care oferă informații aprofundate despre cum funcționează dieta.

3) Cel mai bun regim alimentar pentru sănătatea inimii: dieta DASH

Dieta DASH (Dietary Approaches to Stop Hypertension) este un plan alimentar conceput pentru a reduce nivelul tensiunii arteriale și pentru a promova sănătatea inimii.

Pe lângă limitarea aportului de sodiu, încurajează ingredientele bogate în nutrienți, cum ar fi fructele, legumele, cerealele integrale și produsele lactate cu conținut scăzut de grăsimi.

Studiile arată că dieta DASH poate scădea nivelurile tensiunii arteriale sistolice și diastolice (numerele de sus și de jos ale unei citiri de tensiune arteriala), colesterolul total și colesterolul LDL (rău), toate acestea fiind factori de risc pentru boli de inimă.

Mai mult, alte cercetări sugerează că dieta DASH poate fi legată de un risc mai scăzut de boli de inimă, accident vascular cerebral și diabet de tip 2.

Dacă aveți nevoie de o resursă cu mai multe informații despre dieta DASH, consultați „DASH Diet Meal Prep”, care include o varietate de rețete sănătoase și planuri de masă săptămânale.

4) Cel mai bun regim alimentar pentru bărbații de vârstă 40+: postul intermitent

Postul intermitent este un model popular de alimentație care implică trecerea pe bicicletă între perioadele de mâncare și post.

Există mai multe forme de post intermitent, dar metoda 16/8 este una dintre cele mai populare variante, care necesită limitarea aportului alimentar la o fereastră de 8 ore în timpul zilei.

Postul intermitent este o opțiune excelentă pentru bărbații de vârstă universitară, deoarece este unul dintre cele mai simple, convenabile și mai accesibile modele de alimentație disponibile.

În plus, studiile arată că poate scădea greutatea corporală și grăsimea corporală, dacă acesta este scopul tău.

În plus, postul intermitent poate crește în mod natural nivelurile de hormon de creștere uman, ceea ce poate crește forța musculară și poate îmbunătăți compoziția corpului.

În cele din urmă, studiile pe animale și pe oameni au sugerat că postul intermitent poate îmbunătăți funcția creierului și poate reduce inflamația,

Pentru mai multe informații despre postul intermitent, inclusiv cum funcționează și cum să începeți, consultați „Ghidul complet pentru post”.
MAI POTI CITI