Vitaminele pentru păr: ce sunt și dacă funcționează. Forum sănătatea părului.

Fiole cu vitamine pentru par, masti cu vitamine pentru par, cele mai bune vitamine pentru par piele si unghii, vitamine pentru cresterea parului farmacie, vitamine pentru par forum.

Acest articol discută despre vitaminele pentru păr, eficacitatea lor și dacă merită cumpărate.

În timp ce vitaminele și suplimentele pentru păr sunt adesea promovate ca fiind secretul unui păr sănătos, scepticii susțin că le lipsesc dovezi științifice care să susțină utilizarea lor. Acest lucru vă poate lăsa să vă întrebați ce sunt vitaminele pentru păr și dacă funcționează.

Ce sunt vitaminele pentru păr

Vitaminele pentru păr sunt suplimente cu beneficii pretinse pentru sănătatea părului. De exemplu, mărcile populare susțin că produsele lor pot îmbunătăți creșterea părului, strălucirea, grosimea și rezistența.

pareri forum vitamine pentru cresterea parului

Pe piață există o multitudine de produse, dintre care multe conțin ingrediente similare, inclusiv biotină , vitaminele C și E, colagen, acid folic și acizi grași omega-3. Ele pot conține, de asemenea, adaosuri precum ashwagandha și ginseng, despre care unii oameni cred că pot întări părul.

Ce nutrienți (vitamine și minerale) ajută la sănătatea părului

Sănătatea părului este determinată în principal de o multitudine de factori, cum ar fi vârsta, genetica, nivelurile hormonale, condițiile medicale, dieta, stresul și tratamentele pentru păr. 

Acest lucru face dificilă determinarea cauzei sau cauzelor oricăror probleme.

Semnele de păr nesănătos includ căderea sau rărirea vizibilă a părului, lipsa creșterii, uscăciunea, slăbiciunea, fragilitatea și gradul de tocire.

În multe cazuri, îmbunătățirea dietei și a stilului de viață poate susține un păr sănătos. În special, obținerea suficientă a acestor nutrienți cheie poate îmbunătăți sănătatea și integritatea părului tău:

• proteine
• vitamina A
• vitamina B12
• vitamina C
• vitamina D
• vitamina E
• biotină (B7)
• fier
• seleniu
• zinc

În special, proteinele sunt esențiale pentru creșterea părului, deoarece sunt elementul de bază al părului. 

În plus, deficiențele de nutrienți precum vitaminele B, fierul și vitaminele C și D au fost legate de căderea părului, creșterea slabă a părului și părul slab.

Accelerarea căderii părului și părul slab și nesănătos pot fi cauzate și de dietele extrem de sărace în calorii și grăsimi, cum ar fi anumite diete de slăbire, precum și dietele care elimină grupuri întregi de alimente, cum ar fi modelele de alimentație vegană.

Sunt vitaminele pentru păr eficiente în combaterea căderii acestuia?

În timp ce anumiți nutrienți au fost legați de o mai bună sănătate a părului, majoritatea studiilor au arătat că suplimentele pentru păr sunt eficiente numai la persoanele ale căror probleme de păr sunt cauzate de o deficiență existentă de nutrienți.

Există puține dovezi că suplimentele pentru căderea părului cu substanțe nutritive precum fier, biotină, vitamine B, vitamina C, zinc, seleniu și acid folic îmbunătățesc sănătatea sau creșterea părului. Mai degrabă, unele suplimente pot chiar agrava căderea părului sau pot provoca toxicitate nutritivă.

În loc să cumpărați vitamine scumpe pentru păr, este mai bine să vă concentrați pe o dietă sănătoasă care include o varietate de legume și fructe colorate, cereale integrale, proteine ​​și grăsimi sănătoase. Acest lucru vă va asigura că veți obține nutrienții de care corpul dumneavoastră are nevoie pentru o creștere adecvată a părului.
MAI POTI CITI