Tămâie cu Miere rețetă Dervent păreri forum, beneficii, mod preparare rețetă și contraindicații

Să ne facem o părere despre rețeta de Tămâie cu Miere, o rețetă naturistă indicată pentru tratamentul vaselor de sânge sparte și a cheagurilor de sânge de la nivelul capului.

Pe forumuri, rețeta de tămâie cu miere este lăudată în opinii și comentarii pentru beneficiile sale, pentru lipsa contraindicațiilor și a ușurinței de preparare a rețetei.

Tămâia este planta medicinală cel mai des menţionată în Biblie, unde apare de nu mai puţin de 22 de ori.

Tămâia este capabilă ca, simultan, să sti­mu­leze imunitatea, făcând organismul să lupte efi­cient împotriva viruşilor care produc gripa sau a bacteriilor care cauzează bronşita, dar şi să tempe­reze acţiunea aceluiaşi sistem imunitar, acest re­mediu fiind de o eficienţă recunoscută contra aler­giilor respiratorii. 

În medicina populară, tămâia mai este folosită și pentru eliminarea pietrelor la rinichi și fiere, și a chisturilor de pe diferite organe interne.

pareri reteta tamaie cu lamaie forum am folosit beneficii

Părintele Elefterie de la Mănăstirea Dervent are un tratament naturist deosebit pentru durerile de cap, pe bază de tămâie și miere de albine, 2 din cele mai puternice remedii terapeutice ale naturii.
Beneficii și proprietăți terapeutice terapeutice Tămâie cu Miere

– tratamentul durerilor de cap
– sechele rămase după lovituri la cap
– vase de sânge sparte la cap
– cheaguri de sânge la cap

Aceste efecte benefice ale amestecului se datorează proprietăților antiinflamatoare, cicatrizante, antiseptice și sedative ale tămâii.

În scop medicinal, se folosește tămâie naturală, procurată dintr-o sursă sigură, sau de la magazinele naturiste. Pe eticheta produsului trebuie să scrie că poate fi utilizată în mod intern.

Preparare Rețeta de Tămâie cu Miere de la Mănăstirea Dervent

Se ia o piele de oaie (preferabil proaspăt jupuită) și se întinde pe ea un strat de miere de albine și apoi se presară puțină tămâie zdrobită fin.

Pielea se leagă și se fixează bine. Se lasă până când mierea se usucă de tot.

Este indicat a se administra o linguriță de pudră pe stomacul gol, dimineața.

ATENȚIE! Administrarea pulberii, ule­iu­lui sau extractului de tămâie este contraindicată complet atunci când pacientul are alergie la acest produs. Simp­tomele alergiei sau into­leranţei la tămâie apar atunci când este in­ge­rată, mirosită sau pusă pe piele şi constau în: apariţia unor mân­cărimi şi/sau pete roşii pe piele, stări de greaţă sau vomă, dureri de cap, dificultăţi în respi­raţie.
MAI POTI CITI