Cum să alegi o DIETĂ vegetariană care să îți facă bine. Wiki dieta Vegană, Flexitariană și Lacto-Vegetariană.

Dieta vegetariana de slăbit potrivită pentru mine ➢ Avantaje dieta vegetariana pentru sănătate ➢ Dieta vegetariana la sportivi ➢ Dieta vegetariana meniu recomandat ➢ Plan de masa vegan ➢ Ce inseamna mâncare vegana

Cum să alegi o dietă vegetariană potrivită pentru tine

Există multe abordări ale unei diete vegetariene. Cel mai bun pentru tine depinde de obiectivele tale personale și de etica, precum și de cât de durabilă este dieta pentru stilul tău de viață.

Atunci când alegeți care variație a unei diete vegetariene este potrivită pentru dvs., este important să luați în considerare factori precum durabilitatea, costul și calitatea nutrițională.

În plus, luarea în considerare a variantei care se aliniază cel mai bine cu valorile și obiectivele tale personale este un factor important atunci când stabilești cât de durabilă va fi pentru tine.

Dacă un mod de a mânca nu este realist pentru stilul tău de viață și nu se aliniază cu ceea ce este important pentru tine, va fi mult mai greu de susținut.

pareri forumuri diete vegetariene recomandate pt slabire

Ceea ce este frumos la toate tipurile de diete vegetariene este că poți experimenta diferite variante și te poți ajusta în consecință până când găsești cea mai potrivită pentru tine.

Trei din cele mai bune diete vegetariene recomandate pentru sănătate și slăbire

1) Dieta vegană

O dietă vegană este cea care exclude toate produsele de origine animală, inclusiv toate carnea și peștele, produsele lactate și ouăle. Unii oameni care urmează o dietă vegană aleg, de asemenea, să excludă mierea deoarece este produsă de albine.

Etica este un motiv major pentru care unii oameni aleg o dietă vegană.

O dietă vegană se bazează exclusiv pe alimente vegetale. Acestea includ fructe, legume, cereale, nuci, semințe și leguminoase , inclusiv fasole, mazăre și linte.

O dietă vegană poate include alternative pe bază de plante la produsele animale tradiționale, cum ar fi laptele și produsele lactate pe bază de plante, înlocuitorii de ouă pe bază de plante și înlocuitorii de carne pe bază de plante, cum ar fi tofu, tempeh, seitan și fructele de jac.

O altă distincție a dietei vegane este că aceasta tinde să se extindă dincolo de alegerile alimentare și în viața de zi cu zi a unei persoane.

De exemplu, cineva care urmează o dietă vegană poate evita să cumpere produse de larg consum - cum ar fi cosmetice, îmbrăcăminte și pantofi - care folosesc ingrediente de origine animală sau care au fost testate pe animale.

ATENȚIE! Dietele vegane tind să fie sărace în unele substanțe nutritive . Din acest motiv, furnizorii de servicii medicale recomandă adesea veganilor să ia anumite suplimente de vitamine și minerale, inclusiv vitamina B12, fier, grăsimi omega-3, zinc și multe altele.

2) Dieta flexitariană

O dietă flexitariană este concepută pentru a fi mai flexibilă decât o dietă vegană sau vegetariană strictă, așa cum este indicat de prefixul său „flexi”. Subliniază beneficiile alimentelor pe bază de plante, permițând în același timp cantități mici de produse de origine animală.

Este nevoie de o abordare axată în primul rând pe plante pentru a mânca, dar include carne și alte produse de origine animală, cum ar fi ouăle și lactatele, cu moderație.

Principiile principale ale unei diete flexitariene includ consumul în mare parte de alimente vegetale integrale, obținerea celor mai multe proteine ​​din plante în loc de animale, limitarea zahărului adăugat și a alimentelor procesate, dacă este posibil, și încorporarea ocazională de carne și produse de origine animală.

Un flexitarian nu ar fi considerat tehnic vegetarian deoarece mănâncă uneori cantități mici de carne. Depinde de individ să conceapă dieta pentru a se potrivi stilului său de viață.

3) Dieta lacto-vegetariană

O dietă lacto-vegetariană este o dietă pe bază de plante care include produse lactate, așa cum sugerează prefixul „lacto”.

Această variație include produse lactate precum laptele de vacă și alimentele preparate cu acesta. Acestea pot include brânză, unt, smântână, iaurt și înghețată.

Exclude toate cărnurile, cum ar fi carnea de vită, porc, pui și pește. De asemenea, exclude ouăle.

Ca și în cazul dietei lacto-ovo-vegetariane, oamenii pot avea motive religioase sau culturale pentru a urma o dietă lacto-vegetariană. Această variație este comună printre oamenii care urmează jainismul, hinduismul și budismul
MAI POTI CITI