Cele mai bune alimente pentru o piele sănătoasă. Cele mai bune alimente pentru pielea ta.

Care sunt alimentele pentru o piele sănătoasă.


O dietă echilibrată și să bei multă apă este cea mai bună modalitate de a obține nutrienții necesari pentru o piele sănătoasă, cu aspect tânăr. 

Unele alimente sunt apreciate pentru beneficiile lor pentru tenul tău. 

Vom vorbi despre cele mai bune alimente de consumat pentru o piele strălucitoare și sănătoasă.

1) Somon, nuci, ulei de canola și semințe de in

Acizii grași esențiali ajută la menținerea sănătoasă a membranelor celulare. Celulele sănătoase ale pielii rețin mai bine umiditatea, ceea ce are ca rezultat o piele mai plină, cu aspect mai tânăr. 

Sursele bune de acizi grași omega-3 și omega-6 includ somonul, nucile, uleiul de canola și semințele de in. 

Acizii grași esențiali protejează, de asemenea, împotriva inflamației, ceea ce este bun pentru inimile și arterele noastre, precum și pentru piele.

cele mai bune alimente recomandate pentru o piele sanatoasa

2) Mure, afine, căpșuni și prune

Murele, afinele, căpșunile și prunele sunt fructe cu conținut ridicat de antioxidanți. Pielea noastră este expusă la radicalii liberi în fiecare zi. Radicalii liberi provin din lucruri precum expunerea la soare sau poluarea și sunt responsabili pentru deteriorarea pielii și îmbătrânirea pielii . 

Antioxidanții precum cei găsiți în fructe de pădure pot distruge acești radicali liberi și pot proteja celulele de deteriorarea ulterioară și de îmbătrânirea prematură a pielii. 

Alte alimente care sunt surse bune de antioxidanți includ anghinarea, fasolea (cum ar fi negru, roșu și pinto), prunele uscate și nucile pecan.

3) Ceaiul verde are proprietăți antiinflamatorii, este protector pentru membrana celulară și poate chiar ajuta la prevenirea sau reducerea riscului de cancer de piele.

Ceaiul verde este cunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatorii și pentru capacitatea sa de a ajuta la protejarea membranelor celulare. 

Indiferent dacă îl bei sau îl aplici pe piele, un studiu din 2000 din Archives of Dermatology a arătat că ceaiul verde ar putea ajuta la reducerea riscului de deteriorare a razelor UV de la soare, ceea ce poate reduce riscul de cancer de piele . 

De asemenea, este plin de acei antioxidanți și polifenoli (compuși antiinflamatori) despre care știm că sunt buni pentru piele.

4) Produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi

Produsele lactate cu conținut scăzut de grăsimi sunt surse excelente de vitamina A, o componentă importantă a pielii sănătoase. 

Vitamina A este esențială pentru dezvoltarea celulelor pielii, iar obținerea unor cantități adecvate în dietă poate menține pielea puternică și suplă. Iaurtul cu conținut scăzut de grăsimi conține, de asemenea, bacterii „vii” numite „acidophilus”, care se pare că este bună pentru sănătatea digestivă. 

Digestia sănătoasă poate asigura că toți nutrienții pe care îi consumați sunt absorbiți de organism, ceea ce, la rândul său, poate duce la o piele cu aspect sănătos.

Dacă aveți diabet sau probleme cu tiroida, este de două ori important să consumați lactate bogate în vitamina A, deoarece organismul dumneavoastră nu poate transforma betacarotenul în vitamina A”, spune expertul în nutriție Liz Lipski, PhD, CCN, CHN, autorul cărții Digestive Wellness.

5) Apa ”miracolul” natural pentru o piele sănătoasă și frumoasă

Bea suficientă apă în fiecare zi este benefică pentru corpul tău în general. Aproximativ 60% din corpurile noastre sunt compuse din apă. 

Apa de băut bună – nu alte lichide precum sifonul sau supa – este ceea ce au nevoie celulele pielii pentru a rămâne hidratate, ceea ce vă va ajuta pielea să arate mai plinuță și mai tânără. 

Apa ajută, de asemenea, celulele să elimine nutrienții și toxinele, ceea ce vă poate ajuta să vă mențineți pielea sănătoasă. În plus, atunci când suntem hidratați, transpiram mai eficient, ceea ce menține pielea curată
MAI POTI CITI