Beneficiile pentru sănătate ale CEPEI. Ce boli vindeca ceapa.

Ceapa beneficii și contraindicatii, Ceapa trage infectia, Ce boli vindeca ceapa, leacuri cu o ceapa pe zi, Ceapa rosie beneficii și ce contine ceapa, iată doar câteva dintre wiki-urile cele mai răspândite pe forumurile cu păreri și pe rețelele sociale.

Așadar, să ne facem o părere despre beneficiile leacurilor cu ceapă roșie sau albă.

Ceapa vindeca numeroase boli pentru ca ea contine diverse vitamine, minerale si compusi puternici.

Ceapa este bogata in vitamine B, inclusiv folat (B9) si piridoxina (B6) – care joaca roluri cheie in metabolism, productia de celule rosii din sange si functia nervoasa.

Veți obține cele mai multe beneficii de la ceapă dacă o mâncați crudă. Tăiați cubulețe și aruncați-le în salate, omlete sau guacamole. 

Sau adăugați-le feliate la sandvișuri. Puteți căli ușor ceapa pentru a le înmuia puțin, fără a pierde prea mult din lucrurile bune. Ceapa fiartă nu este rea pentru tine - pur și simplu nu are atât de mulți nutrienți.

leacuri cu o ceapa pe zi ce boli vindeca

1) Sursă fantastică de vitamina B6 care ajută organismul să formeze globule roșii. 

O ceapă medie are aproximativ 8% din valoarea zilnică recomandată. Vitamina B6 ajută organismul să formeze globule roșii. De asemenea, descompune proteinele și poate fi de ajutor femeilor cu sindrom premenstrual și grețuri matinale .

2) Ceapa conține numeroși antioxidanți de calitate

Toate ceapa au quercetină, un flavonoid sau un compus antioxidant. Quercetina are proprietăți antiinflamatorii, ajută organismul să producă vitamina E și îl protejează de multe forme de cancer . Fiecare ceapă are antioxidanți, dar cele roșii și galbene au mai mult decât ceapa albă.

3) Bogată în fibre alimentare, ceapa e detoxifiant de top pentru sistemul digestiv

Ceapa are două tipuri de fibre: dietetice și prebiotice. O cană de ceapă are 12% din cele 21-38 de grame de care ai nevoie în fiecare zi. Fibrele vă ajută să vă simțiți plini mai mult timp și să aveți mișcări regulate ale intestinului. 

Și când te simți sătul, este mai puțin probabil să mănânci la fel de mult. Acest lucru vă ajută să vă reduceți riscul de obezitate. 

Fibrele prebiotice din ceapă hrănesc bacteriile intestinale ( probiotice ), astfel încât acestea să poată crește.

4) Ceapa este o sursă valoroasă de Vitamina C

Toate tipurile sunt considerate o sursă bună a acestui nutrient. Vitamina C ajută corpul să se vindece și să formeze vase de sânge și alte părți ale corpului. 

Ceapa este, de asemenea, un antioxidant care luptă împotriva radicalilor liberi. Acestea sunt molecule pe care corpul tău le produce și care uneori pot declanșa daune. 

Experții recomandă 90 de miligrame de vitamina C pe zi. Aceasta este valoarea zilnică sau cantitatea de nutrient pe care ar trebui să încercați să o obțineți în fiecare zi. 

O ceapă de mărime medie are 9% până la 18% din valoarea ta zilnică.

DIABETUL și consumul de ceapă

Consumul de ceapa poate ajuta la controlul zaharului din sange, ceea ce este deosebit de semnificativ pentru persoanele cu diabet sau prediabet.

De asemenea, consumul de ceapa poate ajuta la controlul glicemiei. Compusii specifici din ceapa, cum ar fi compusii cu quercetina si sulf, au efecte antidiabetice.

În schimb, ceapa roșie este şi un calmant excelent. Crizele de nervi sau atacurile de panică pot fi oprite, dacă zdrobim o ceapă şi respirăm ţinând-o aproape de nas.
MAI POTI CITI