ASHWAGANDHA ksm-66 secom opinie forum beneficii și contraindicații

Pe forumuri Ashwagandha ksm-66 secom sau herbagetica beneficiază de păreri și opinii pozitive din partea celor care au folosit-o, aceasta fiind considerată un adaptogen de calitate și eificient. 

În general majoritatea părerilor despre beneficiile Ashwagandha pastile sau pudră se dovedesc a exprima mulțumirea și încrederea cumpărătorilor, mai ales ca Ashwagandha are contraindicații nesemnificative și reacții adverse minore.

Ce este Ashwagandha  și pentru ce se folosește


Ashwagandha a fost folosită de mult timp în medicina ayurvedică pentru a crește energia, a îmbunătăți sănătatea generală și a reduce inflamația, durerea și anxietatea.

Majoritatea oamenilor pot lua acest supliment, deși este întotdeauna cel mai bine să discutați mai întâi cu medicul dumneavoastră. 

Ashwagandha este în general bine tolerată. Cu toate acestea, cele mai frecvente efecte secundare sunt diareea, tulburările gastro-intestinale, vărsăturile și greața.

opinii forum Ashwagandha pastile secom beneficii

Ashwagandha este disponibilă în mod obișnuit sub formă de churna, o pulbere cernută fină care poate fi amestecată cu apă, ghee (unt clarificat) sau miere.

mbunătățește funcția creierului și a sistemului nervos și îmbunătățește memoria. Îmbunătățește funcția sistemului reproducător promovând un echilibru sexual și reproductiv sănătos. 

Fiind un adaptogen puternic, îmbunătățește rezistența organismului la stres. Ashwagandha îmbunătățește apărarea organismului împotriva bolilor prin îmbunătățirea imunității mediate de celule. 

De asemenea, posedă proprietăți antioxidante puternice care ajută la protejarea împotriva daunelor celulare cauzate de radicalii liberi.

Ashwagandha (1000 mg/kg/oral) a produs o activitate analgezică semnificativă pentru un șobolan care suferă de analgezie termică indusă prin metoda plăcii fierbinți. Efectul analgezic de vârf al Ashwagandha a fost înregistrat la 78,03% la a doua oră de administrare. 

Implicarea mediatorilor durerii; prostaglandina și 5-hidroxitriptamina în activitatea analgezică a Ashwagandha a fost studiată prin pretratament cu paracetamol (100 mg/kg, ip) și ciproheptadină (10 mg/kg, ip). 

Activitatea analgezică a Ashwagandha a fost potențată semnificativ de ciproheptadină, cu toate acestea, paracetamolul nu a reușit să prezinte nicio modificare semnificativă a activității sale, sugerând implicarea serotoninei, dar nu a prostaglandinelor în activitatea analgezică a Ashwagandha.


Cine nu ar trebui să ia ashwagandha - contraindicații și efecte adverse


Dacă aveți probleme cu tiroida, specialiștii recomandă insistent să vă consultați cu furnizorul de asistență medicală înainte de a lua ashwagandha.

Ashwagandha poate crește funcția tiroidiană prin creșterea conversiei hormonului tiroidian mai puțin puternic, T4, la forma mai activă a hormonului tiroidian, T3. 


Astfel, pentru unii oameni, poate susține o funcție mai sănătoasă a tiroidei. Pe de altă parte, dacă tiroida unui individ este deja la limita hiperactivă , ashwagandha ar putea contribui la hipertiroidismul sincer.

Ashwagandha vine într-o varietate de forme. Este disponibil sub formă de gume, capsule, picături lichide și pulberi pe care le puteți amesteca în băuturi. Indiferent de alegerea voastră recomandarea este că doza e de obicei de 500 mg de două ori pe zi.
MAI POTI CITI