Alimente pentru Hipertensiune arterială. Meniu pentru hipertensivi forum naturist.

Cele mai bune alimente recomandate pentru hipertensivi. Regulator naturist tensiune arteriala forum. Hipertensiune tratament naturist forum.

O dietă sănătoasă este esențială pentru scăderea tensiunii arteriale și menținerea unor niveluri optime, iar cercetările au arătat că includerea anumitor alimente în dietă, în special a celor bogate în nutrienți specifici, cum ar fi potasiul și magneziul, reduce nivelul tensiunii arteriale.

Medicamentele, inclusiv inhibitorii enzimei de conversie a angiotensinei (ECA), sunt utilizate în mod obișnuit pentru a reduce nivelul tensiunii arteriale. Cu toate acestea, modificările stilului de viață, inclusiv modificările dietetice, pot ajuta la scăderea nivelului tensiunii arteriale la valori optime și la reducerea riscului de boli de inimă.

Dacă aveți un nivel ridicat al tensiunii arteriale sau doriți să mențineți tensiunea arterială sănătoasă, adăugarea în dieta dumneavoastră a câtorva dintre alimentele enumerate în acest articol vă poate ajuta.

Iată ce alimente trebuie introduse în meniul hipertensivilor în cadrul unui tratament naturist și care sunt apreciate pozitiv pe forumurile de nutriție

pareri alimente meniu naturist hipertensivi cu tensiune esentiala

1. Somon și alți pești grasi

Peștele gras este o sursă excelentă de grăsimi omega-3 , care au beneficii semnificative pentru sănătatea inimii. 

Aceste grăsimi pot ajuta la reducerea nivelului tensiunii arteriale prin reducerea inflamației și scăderea nivelurilor de compuși care constrâng vasele de sânge numiți oxilipine,

Cercetările au asociat un aport mai mare de pește gras bogat în omega-3 cu scăderea nivelului tensiunii arteriale.

Un studiu efectuat pe 2.036 de persoane sănătoase a constatat că cei cu cele mai mari niveluri sanguine de grăsimi omega-3 au avut SBP și DBP semnificativ mai mici decât cei cu cele mai scăzute niveluri sanguine ale acestor grăsimi. 

Un aport mai mare de omega-3 a fost, de asemenea, asociat cu un risc mai mic de hipertensiune arterială.

2. Broccoli

Broccoli este cunoscut pentru numeroasele sale efecte benefice asupra sănătății , inclusiv asupra sănătății sistemului circulator. De exemplu, adăugarea acestei legume crucifere în dieta ta poate fi o modalitate inteligentă de a reduce tensiunea arterială.

Broccoli este încărcat cu antioxidanți flavonoizi , care pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale prin îmbunătățirea funcției vaselor de sânge și creșterea nivelului de oxid nitric din organism.

Un studiu care a inclus date de la 187.453 de persoane a constatat că cei care consumau 4 sau mai multe porții de broccoli pe săptămână aveau un risc mai mic de hipertensiune arterială decât cei care consumau broccoli o dată pe lună sau mai puțin.

3. Chia și semințele de in

Semințele de chia și de in sunt semințe minuscule care sunt pline de nutrienți care sunt esențiali pentru reglarea sănătoasă a tensiunii arteriale, inclusiv potasiu, magneziu și fibre.

Un studiu mic, de 12 săptămâni, care a inclus 26 de persoane cu hipertensiune arterială, a constatat că suplimentarea cu 35 de grame de făină chiasă pe zi a dus la scăderea tensiunii arteriale atât la persoanele tratate cu medicamente, cât și la persoanele nemedicate, în comparație cu un grup placebo.

În plus, rezultatele unei analize a 11 studii au sugerat că consumul de semințe de in poate ajuta la scăderea nivelului tensiunii arteriale, în special atunci când sunt consumate în forma lor integrală de semințe timp de 12 săptămâni sau mai mult.

4. Iaurtul grecesc

Iaurtul grecesc este un produs lactat bogat în nutrienți, care este plin de minerale care ajută la reglarea tensiunii arteriale, inclusiv potasiu și calciu.

O analiză a 28 de studii a constatat că consumul a 3 porții de lactate pe zi a fost asociat cu un risc cu 13% mai mic de hipertensiune arterială, precum și că o creștere de 7 uncii (200 de grame) a aportului de lactate pe zi a fost asociată cu o Reducerea cu 5% a riscului de hipertensiune arterială.

5. Telina

Țelina este o legumă populară care poate avea efecte pozitive asupra tensiunii arteriale. Conține compuși numiți ftalide, care pot ajuta la relaxarea vaselor de sânge și la scăderea nivelului tensiunii arteriale.

Același studiu care a asociat consumul de morcovi cruzi cu tensiunea arterială redusă a constatat că printre legumele fierte consumate în mod obișnuit, consumul de țelină gătită a fost asociat în mod semnificativ cu tensiunea arterială redusă.

6. Morcovii

Crocanți, dulci și hrănți, morcovii sunt o legume de bază în dietele multor oameni. Morcovii sunt bogati în compuși fenolici, cum ar fi acizii clorogeni, p- cumaric și cafeic, care ajută la relaxarea vaselor de sânge și la reducerea inflamației , ceea ce poate ajuta la scăderea nivelului tensiunii arteriale.

Desi morcovii pot fi savurati gatiti sau cruzi, consumul lor crud poate fi mai benefic pentru reducerea tensiunii arteriale. 

Un studiu care a inclus 2.195 de persoane cu vârsta cuprinsă între 40 și 59 de ani a descoperit că consumul de morcovi cruzi a fost asociat în mod semnificativ cu niveluri mai scăzute ale tensiunii arteriale.

Un alt studiu mic pe 17 persoane a demonstrat că aportul zilnic de 470 ml de suc proaspăt de morcovi timp de 3 luni a dus la reduceri ale PAS, dar nu ale DBP

7. Fasolea și lintea 

Fasolea și lintea sunt bogate în nutrienți care ajută la reglarea tensiunii arteriale, cum ar fi fibrele, magneziul și potasiul. 

Numeroase studii au arătat că consumul de fasole și linte poate ajuta la scăderea nivelului hipertensiunii arteriale.

O revizuire a 8 studii care au inclus 554 de persoane a indicat că, atunci când sunt schimbate cu alte alimente, fasolea și lintea au scăzut semnificativ TAS și nivelul mediu al tensiunii arteriale la persoanele cu și fără hipertensiune arterială 
MAI POTI CITI