ZEAMA de murături beneficii și contraindicații. DIETA cu zeama de varza forum am slăbit

Zeama de murături slăbește? Ei bine, printre beneficiile consumului de zeamă de murături intră si slăbitul. 

Dar beneficiile pe care e are zeama de murături, proprietăți terapeutice apreciate pozitiv în părerile de pe forumuri, sunt mult mai mari decât slăbirea.

Dieta de slăbire cu zeamă de murături o găsiți la finalul articolului, alături de contraindicațiile consumului de zeama de muraturi.

Zeama de la murături te poate ajuta sa previi, dar si sa tratezi anumite afecțiuni. 

Iata lista cu cele mai importante beneficii pe care le are zeama de murături.

• Zeama de murături previne si trateaza crampele musculare – clorura de calciu si otetul care se regasesc in zeama de muraturi ajuta organismul sa absoarba mai repede sodiul si potasiul. Asadar, durerile musculare vor fi ameliorate rapid dupa consmul de suc de muraturi.

pareri formuri zeama de muraturi beneficii dieta de slabire

• Are efect antibacterian. Persoanele care nu au probleme cu stomacul, cele care tolerează bine sarea și acidul lactic sau acidul acetic, pot consuma un pahar de saramură după o masă copioasă. Acizii din zeama de murături au efect antibacterian și distrug o parte din bacteriile care pot declanșa inflamații și dureri abdominale.

• Calmeaza durerile menstruale – crampele abdominale din timpul perioadei dificile a lunii sunt ameliorate de consumul de zeama de muraturi. Totodata, datorita faptului ca este foarte sarata, zeama de muraturi potoleste si pofta de alimente sarate pe care unele femei o au in timpul ciclului menstrual.

• Ameliorează infecțiile tractului urinar. Saramura cu oțet din vin, datorită acidului acetic, este recomandată cu prudență pentru infecțiile tractului urinar. Cine suferă de cistite recurente poate face o cură de scurtă durată cu saramură cu oțet, diluată cu apă, pe lângă celelalte tratamente indicate de medic.

• Vindeca sindromul picioarelor nelinistite – cateva grame de suc de muraturi consumate inainte de culcare pot ameliora sindromul picioarelor linistite. Nu exista inca dovezi clare care sa confirme eficacitatea acestuia intrucat nu au fost facute studii in domeniu, insa este un remediu naturist folosit de ani de zile pentru tratarea acestei probleme.

• Ajută la combaterea bolilor de inimă și a diabetului. Zeama de murături cu oțet conține rezveratrol, un antioxidant puternic, foarte bun pentru a combate apariția bolilor cardiace și a diabetului. Cu precauția de rigoare, legată de concentrația mare de sare, saramura cu oțet poate fi consumată periodic pentru imunitate și pentru întărirea inimii.

Dieta de slăbire cu zeamă de murături (zeamă de varză murată) pentru scăpa de 2 kg în 4 zile

♦ Dietă cu zeamă de varză: ziua 1

Mic dejun: fresh din 2 portocale cu fulgi de ovăz

Prânz: grătar de pui cu salată de murături și o felie de pâine integrală

Gustare: o cană cu zeamă de varză

Cină: o porție mare de ciorbă și două felii de pâine integrală

♦ Dietă cu zeamă de varză: ziua 2

Mic dejun: salată de fructe cu miere și nuci sau semințe

Prânz: o porție mare de ciorbă (la alegere) sau două felii de pâine

Gustare: peste cu legume sau doar lămâie – fără pâine

Cină: o cană cu zeamă de varză

♦ Dietă cu zeamă de varză: ziua 3

Mic dejun: o cană cu zeamă de varză

Gustare: o banană

Prânz: peste cu legume sau lămâie și o felie de pâine integrală

Gustare: un iaurt

Cină: brânză cu legume și 2 felii de pâine integrală.

Pe tot parcursul celor 3 zile de dietă, consumă cel puțin 2 litri de apă plată pe zi.

♦ Dietă cu zeamă de varză: ziua 4

În această zi ține meniu normal, adoptă dieta ta alimentară obișnuită. Nu recurge la consumul de dulciuri si produse făinoase.

♦ Dietă cu zeamă de varză: ziua 5

Din această zi se reiau cele 3 zile de meniu de mai sus, apoi din nou se va face o zi pauză de la dietă, zi în care trebuie să mănânci normal.

ATENȚIE! Zeama de murături este contraindicată persoanelor care au probleme cu stomacul și cu hiperaciditatea. Zeama de murături sporește aciditatea și apar durerile de stomac. Și nu este deloc indicată persoanelor care au probleme cu tensiunea arterială!
MAI POTI CITI