Spazz Forte 80 mg păreri forumuri, beneficii, compoziție și mod de utilizare conform prospectului

Despre Spazz Forte 80 mg pe forumurile urmărite, opiniile și părerile celor care au utilizat acest medicament antispastic sunt unele pozitive și exprimă încrederea și mulțumirea acestora.

CE ESTE ȘI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ SPAZZ FORTE

Conform prospectului, SPAZZ FORTE  comprimate se utilizeaza in vederea tratarii spasmului musculaturii netede asociat bolilor tractului urinar si ale cailor biliare.

Acest medicament se utilizeaza pentru reducerea manifestarilor neplacute cauzate de spasmul musculaturii netede (colica):

- asociat bolilor cailor biliare (precum litiaza biliara, colangiolitiaza, colecistita, pericolecistita, colangita, papilita);

- asociat bolilor tractului urinar (precum litiaza renala, litiaza ureterala, pielita, cistita) si in spasme ale musculaturii vezicii urinare.

Acest medicament se utilizeaza impreuna cu alte medicamente pentru a reduce:

pareri spazz forte forumuri antispatice fara reteta

- spasmul musculaturii netede asociat afectiunilor digestive (precum: ulcer gastric sau duodenal, gastrita, spasme ale sfincterelor cardia si pilor, enterita, colita, colita spastica insotita de constipatie si forme de colon iritabil insotite de balonare);

- durerile de cap cu senzatie de tensiune intracraniana;

- dismenoreea (menstruatie dureroasa).

CUM SĂ UTILIZAȚI SPAZZ FORTE 

Daca medicul dumneavoastra nu v-a recomandat altfel, dozele uzuale sunt:

Adulti Doza recomandata este de 120-240 mg clorhidrat de drotaverina pe zi, fractionat in 2-3 prize. Copii cu varsta peste 6 ani

Nu administrati SPAZZ FORTE 80 mg la copii!

Daca ati utilizat mai mult SPAZZ FORTE 80 mg decat trebuie

Adresati-va imediat medicului dumneavoastra sau mergeti la departamentul de urgente al celui mai apropiat spital daca ati utilizat mai multe comprimate din SPAZZ FORTE 80mg decat trebuie. Daca ati uitat sa utilizati SPAZZ FORTE 80 mg

Daca ati uitat sa utilizati o doza, luati medicamentul imediat ce va amintiti. Totusi, daca este timpul pentru urmatoarea doza, luati-o doar pe aceasta. Este important sa nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Medicamentul nu trebuie utilizat in cazul in care va confruntati cu afectiuni cardiace, renale ori hepatice grave sau daca sunteti hipersensibil la clorhidratul de drotaverina - substanta activa din componenta Spazz Forte 80 mg comprimate - sau la oricare alt element pe care medicamentul il contine.

Spazz Forte 80 mg comprimate nu trebuie administrat copiilor si adolescentilor.


INGREDIENTE COMPOZIȚIE

Ce contine SPAZZ FORTE 80 mg

Substanta activa este clorhidratul de drotaverina. Fiecare comprimat SPAZZ FORTE 80 mg contine clorhidrat de drotaverina 80 mg.

Celelalte componente sunt: lactoza monohidrat, amidon de porumb pregelatinizat, povidona, talc, stearat de magneziu.

REACTII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, SPAZZ FORTE 80 mg poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Reactii adverse rare (afecteaza mai putin de 1 din 1 000 pacienti):

- durere de cap, ameteli, insomnie,

- palpitatii, tensiune arteriala mica,

- greata, constipatie,

- reactii alergice (precum urticarie, eruptii pe piele, mancarime, umflarea fetei, a limbii si a buzelor cu dificultate la respiratie – angioedem).

Drotaverina a fost asociata cu aparitia unor manifestari specifice porfiriei acute (boala ereditara) dar nu exista informatii relevante privind frecventa acestei reactii adverse.

Daca vreuna dintre reactiile adverse se agraveaza sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.
MAI POTI CITI