Biografia trupei VIA DACA muzica pădurilor IULIA PANICI prezenti la FESTIVALUL SINAIA FOREVER 2021

Cine a auzit de trupa VIA DACA? Haideți sa aflati despre trupa senzațională din REPUBLICA MOLDOVA.

Care este istoria acestei formatii a carei muzica sparge tiparele ? Moldovenii au indragit mult publicul din Romania pe care il considera educat diferit de publicul mai conservator din REPUBLICA MOLDOVA.

Toata vara au mers la festivaluri si in curand publicul ii poate vedea live la indragitul FESTIVAL SINAIA FOREVER cea de-a 26-a editie ce se desfasoara intre 1-3 octombtie 2021.

S-au anuntat primele trupe ce cor concerta la FESTIVALUL SINAIA FOREVER 2021 cu tematica "CARNAVAL."

Prima trupa este VIA DACA. A doua trupa ce va concerta este TRUPA ATELIER o formatie ce s-a specializat in COVER-uri si care reaminteste mereu publicului de SLAGARELE ROMANESTI.

TRUPA din REPUBLICA MOLDOVA a luat fiinta in anul 2017. Componenta formatiei s-a schimbat de-a lungul anilor dar doi membri au ramas aceiasi.

biografie trupa via daca numele artistilor

Vorbim de solista IULIA PANICI sau IULIA CALINEAN si SANDU CORDONEAN. VIA DACA nu se aseamana cu nicio formatie are o MUZICA ce vine din strafunduri o muzica magica ce aduce un profund omagiu naturii, padurilor ,apelor, iubirii,folcorului dar si elementelor mistice.

Asa cum povestea solista IULIA PANICI aceasta formatie a luat fiinta fix cand trebuia atunci cand sigur s-au aliniat planetele.

IULIA s-a implicat intr-un prim proiect fiind cooptata de un membru al viitoarei formatii VIA DACA si anume VITALIE COLT.

A mai trecut o perioada si IULIA si-a vazut de alte proiecte. Solista trupei IULIA PANICI aka IULIA CALINEAN a avut mai multe joburi inainte de a se dedica in totalitate MUZICII.

Moartea unui apropriat a trezit-o la realitate pe IULIA.

Atunci a realizat ca VIATA ESTE SCURTA SI E MOMENTUL SA FACA muzica SA TRAIASCA SI SA PRETUIASCA FIECARE MOMENT. SA FACA DOAR CE II PLACE SI SA LASE IN URMA CEVA.

DIN 2017 CANTA SCRIE VERSURILE CANTECELOR TRUPEI VIA DACA.

IULIA se intelege de minune cu ai sai colegi este o atmosfera faina toti sunt dedicati MUZICII e o atmosfera de familie de ARTISTI care vor sa isi bucure publicul.

A urmat un alt priect pentru IULIA-POT.

Membrii formatiei sunt IULIA PANICI CALINEAN, SANDU CORDONEAN. VITALIE COLT, IULIAN URSU si inca un mebru nou venit in proiect tobosarul STASE.

De unde vine numele formatiei VIA DACA? Membrii formatiei s-au gandit la un nume cu adanci semnificatii care duc catre radacinile noastre la istorie la daci la vita de vie , VIA, CALEA.

LOGO-ul formatiei este format din simboluri. Numele explica legatura noastra cu trecutul cu lumea mistica lumea elementelor mistice.

Oricum muzica lor nu este comerciala se adreseaza unui public ANUME ce paote intelege mesajele profunde , dragostea pentru OM pentru traditii melodii ce canata si despre realitatile zilelor noaste.

De pilda e musai sa ascultati melodiile "ARDE PADUREA feat FRATE GHEORGHE, LUNA PLINA, PADURE VERDE, OILE INTRA IN TRANS. Practic fiecare melodie a trupei este de o muzicalitate aparte si fiecare melodie are un alt mesaj.

TRUPA VIA DACA lucreaza cu frenezie si pregatesc un NOU ALBUM. DE ABIA ASTEPTAM sa il auzim. Una din realizariele trupei este colaborarea pe care si-o doreau demult cu trupa SUBCARPATI.

Au si colaborari cu alti artisti de la CALIN HAN, FANESCU, NERUB, "GREIERI SI SFINTI" , MOS MARTIN, FRATE GHEORGHE.


In pandemie au realizat sountrack-ul la o piesa de teatru la TEATRUL LUCEAFARUL.

Au realizat si LUNAR SCALES un proiect ce promoveaza CREATIA MUZICALA, ORIGINALITATEA intre artistii progresisti din REPUBLICA MOLDOVA si din lumea internatiaonala muzicala.

Pentru a veni in sprijinul trupei pe timp de pandemie fanii puteau cumpara o melodie de-a lor pe site-ul creat : www. patreon.com. In asa fel incat orice om paote deveni PATRON DE MUZICA.

Membrii PATRONI asculta primii creatiile trupei si au parte de surprize. Trupa VIA DACA e plina de oameni talentati. De pilda VITALIE COLT scrie versuri si proza.

A scos o carte in care povesteste despre razboiul din TRANSNISTRIA dar si despre razboiul din 1992 despre justitie, nedrepatai , regimuri si problemele lui cu legea.

Membrii formatiei iubesc autorii romani de la MIHAI EMINESCU preferinta IULIEI, NICHITA STANESCU, BULGAKOV, ION CREANGA, DOSTOIEVSKI si neaparata BIBILA plina d einvataminte.

Formatia VIA DACA canta in rusa. romana si chiar au melodii intr-o limba inventata de talentata IULIA P./

O formatie care are ca slogan : BE DIFFERENT, BE CURIOUS, BE FOR ONLY. O MUZICA ce imspira ce rascoleste ce reverbereaza sapa in noi adanci emotii relevari.

Un proiect muzical DIFERIT creat la alinierea stelelor . Imbina DIVIN folclorul si magia povestea istoria si folclorul.

VIA DACA adora excursiile in muntii si padurile noastre. Le-a placut zona BUZAULUI. Aiic in natura iis gasesc inspiratie.

VIA DACA canta acolo unde oamenii au inima deschida. Canta la conferinte in sali de spectacole la festivaluri.

Nu stiti ce pierdeti daca nu ascultati muzica celor de la VIA DACA. Sunteti asteptati la SINAIA FOREVER unde ii puteti cunoaste pe cei d ela VIA DACA. SI cine ii cunoaste va veni sa ii revada.

O trupa REVELATIE care nu te lasa indiferent. O trupa care sprijina si alti muzicieni care se alatura cu buucrie cauzelor umanitare.

VIA DACA este trupa ce cauta sa exploreze esenta. Plina de mesaje de dor de tristete de buucrie despre oameni. DESPRE RADACINI despre NAURA pe care trebuie sa o protejam.

NATURA e INIMA NOASTRA a fiecaruia,

MUZICA VIA DACA te infioara te trezeste te trimite intr-o lume pe care o vei descoperi. CU ADNCA EMOTIE si VIBRATIE.

APLAUZE si calde felicitari acestei trupe VIA DACA venita sa ne aline inima.
MAI POTI CITI