Biografia CHEF BOGDAN DANILA SINGURUL ROMAN cu o STEA MICHELIN. Povestea restaurantului sau PASTEL

A fost odata ca nicodata un "FECIOR" nascut pe plaiurile TRANSILVANIEI la CLUJ NAPOCA. NUMELE lui a devenit cunoscut mai intai peste hotare si din 8 iunie 2021 el isi va deschide propriul RESTAURANT in orasul CLUJ.

RESTAURANTUL PASTEL este situat in interiorul HOTELULUI MERIDIAN din CLUJ.

A plecat de acasa si dupa 20 de ani de strainatate vrea sa reuseasca sa vada si romanii cum se mananca afara.

WIKI: BOGDAN DANILA este UNICUL ROMAN in meseria sa de CHEF care a castigat O STEA MICHELIN.

Si-a vazut visul cu ochii cand a intrat in echipa de CHEFI al marelui, celebrului de renume mondial britanicul GORDON RAMSAY.

Cum a fost experienta UNICA de a lucra la restaurantul unei celebrități precum GORDON RAMSAY? A fost obositor, copleșitor, greu dar ar repeta oricand experienta. SA LUCREZI CU RAMSAY e ca si cand iti faci stagiul militar sub comanda GENERALULUI.

CHEF BOGDAN DANILA Wiki Biografia Stea Michelin

Sa lucrezi cu GORDON RAMSAY e la fel cu "inrolarea intr-o LEGIUNE STRAINA " A BUCATARILOR. Si e drept ca multi isi dadeau demisia dupa trei zile.

GORDON le cerea angajatilor sa munceasca intre 14 -16 ore si uneori chiar mai mult.

CINE A REZISTAT a putut sa puna in CV experienta de a lucra cu marele GORDON era ca o RECOMANDARE cand mergeai sa te angajezi in alt loc.

In anul 2018 in timp ce lucra la restaurantul THE CLOCKTOWER din NEW YORK, BOGDAN DANILA a primit PRIMA sa STEA MICHELIN.

A lucrat si la ROYAL H ROAD restaurantul lui GORDON RAMSAY.

CLARA SMYTH o alta celebritate din domeniu spunea despre ROMANUL BOGDAN DANILA .

SUCCESUL LUI BOGDAN DANILA nu a venit pe neașteptate sau dintr-un noroc, BOGDAN a lucrat si in LONDRA la QUEENSYARD.La restaurantul POLLEN STREET SOCIAL si-a facut ucenicia a fost SOUS -CHEF.

Un alt restaurant unde a mai lucrat este PETRUS ce apartine aceluias GORDON RAMSEY. BOGDAN DANILA stie prin prisma experiențelor acumulate ca fara munca si truda, rezistenta, ambiție nu vei ajunge unde iti doresti.

E nevoie nu doar de pregatire dar si de TALENT. Important este sa nu uiti ca in aceasta meserie MODESTIA este esentiala. DE CE va veti intreba ? INTOTDEAUNA VA EXISTA CINEVA MAI BUN, MAI TALENTAT, MAI EXPERIMENTAT ca tine.

Poate parea ciudat dar BUCATARIA a invatta ca STUDIUL si incercarea de a fi mereu la curent cu ultimele noutati NU INCETEAZA NICIODATA. IN VIATA niciodata nu poti spune ca stii totul.

Alt lucru esential mai spune BOGDAN este capacitatea de a te adapta si invata despre diversele culturi culinare si apoi ceva foarte important sa stii sa gasesti CEI MAI BUNI FURNIZORI de legume , carne si produsele de care ai nevoie.

Peste tot in lume marile restaurante lucreaza cu cei mai buni furnizori si producatori si fermieri.

In jurul unor restaurante exista si gradini de unde bucatari se aprovizioneaza cu leegume si plante aromatice.

BOGDAN DANILA isi doreste ca CHEFII ROMANI sa invete sa lucreze cu cei care detin cele mai bune produse dar ROMANIA este vaduvita de acest lucru desi taranii romani sunt priceputi in cultivarea legumelor, fructelor.

In dauna strainilor care se aprovizioneaza de la noi din tara cu carne si legume. Francezii au invatta sa faca cel mai bun cidru au celel mai bune branzeturi sa nu mai povestim de varietatea vinului.

Si asta este important sa servesti clientilor mancarea cea mai buna dar sa le oferi si bauturile ce se potrivesc mancarurilor respective.

Romanul nostru BOGDAN DANILA a lucrat alaturi de cei mai BUNI CHEFI din lume si are si mentori oameni exceptionali modesti si profesionisti.

Ii admira pe CHEFI: JUAN ARZAK, CLARE SMEYL, JASON ATHERSON, NORK ASKEN, GORDON RAMSEY.

BOGDAN DANILA a adunat o multime de amintiri de intamplari. De pilda in vremea cand lucra la unul dintre restaurantele mai sus mentionate a aflat ca isi facuse rezervare domnul asistent al lui MICHAEL ELIS.
Ce emotii a avut.

Alta data cand astepta rezultatul in marea incercare de a primi STEUA MICHELIN s-a dus la o oisterie locul unde se servesc creveti , scoici si-a comandat o portie si s egandea la ce-l astepta.

A gasit o perla si a doua zi a aflat ca a primit PRIMA STEA MICHELIN.

A luat totul ca pe un semn. De fiecare data a introdus in meniul restsurantelor mancare traditionala romaneasca. BOGDAN DANILA a colindat lumea dar NICIODATA NU A UITATA LOCUL DE UNDE A PLECAT.

Ii place sa folosească sfecla si semințele.

BOGDAN DANILA a fost PRIMUL ROMAN nominalizat in TOP 30 de CHEFI sub 30 de ani considerati a fi cei mai buni.

BOGDAN DANILA a stiut ca dupa ce se vor da drumul restaurantelor dupa interdictiile legate de pandemie pentru restaurantele romanesti va fi un nou inceput.

De aceea a indraznit a venit ACASA si si-a deschis PRIMUL RESTAUTANT. Pandemia l-a fortat sa caute idei solutii .

Evident ca a stat si el "pe bara". RESTAURANTUL PASTEL din interiorul complexului MERIDIAN din CLUJ NAPOCA a decis sa propuna gurmanzilor si alte preparate.

Va exista un SERVICIU PERSONALIZAT orientat catre nevoile clientilor. Se vor folosi cele mai bune ingrediente.

Celebra friptura de vita va fi pusa in valoare de ciuperci recoltate dintr-o anumita regiune. Vei putea sa te rasfeti cu trufe, cu fois gras salate apio si deserturi cu texturi si arome ce iti vor aduce bucuria in ochi.

BOGDAN DANILA a inceput sa lucreze la DUBLIN unul dintre orasele cele mai frumoase ale lumii ce se lauda cu o gastronomie variata.

BOGDAN a lucrat si a invatat in restaurantele din IRLANDA, MAREA BRITANIE, SUA, restaurante cu doua stele MICHELIN.

In restaurantul sau PASTEL clientii se vor bucura si de vinuri vintage si alte soiuri rare. Cursuri de perfectionare la restaurante de 3 stele MICHELIN l-au ajutat pe BOGDAN DANILA sa devina din ce in ce mai bun.

Mare iubitor de natura BOGDAN DANILA s-a intors acasa sa invete romanii ca MANCAREA este O ARTA. Demn de urmat exemplul sau.

Dupa 20 de munca in strainatate BOGDAN DANILA si-a deschis PRIMUL SAU RESTAURANT in ROMANIA.

Era si timpul sa se bucure de experienta acumulata si de recunoasterea primita din partea strainilor. Daca ajungeti in orasul CLUJ NAPOCA e musai sa ajungeti la restaurantul PASTEL al PRIMULUI CHEF ROMAN care a primit O STEA MICHELIN.

Romanii si-au rafinat gusturile cel putin o mare parte dintre ei. Dca nu ajungi in strainatae s ate bucuri de mâncarea unui restaurant celebru acum avem si in ROMANIA restaurante de FINE DINNING.

Si poate cine stie il veti intalni pe CHEF BOGDAN DANILA detinatorul primei stele MICHELIN.
MAI POTI CITI