METODE cum să fii fericit. Ce trebuie sa facă un om sa fie fericit.

Din început vă spunem că ideea NU am nevoie de nimeni ca sa fiu fericită nu are legătură cu psihologia oamenilor fericiți.

Așadar, ce trebuie sa faca un om sa fie fericit? În primul rând trebuie să alegi să fii fericită, pentru a-ţi îmbunătăţi starea de spirit şi a deveni o persoană pozitivă. 

Trebuie să vrei să fii fericită și iubită deoarece fericirea sta in mainile tale! Invata sa te iubesti pe tine insati si sa-ti accepti propria persoana. Numai atunci, cand te descoperi cu adevarat, vei putea fi implinita si fericita.

Nu evita sentimentele dureroase, invata-le sa le gestionezi, sunt de parere psihologii. Acest proces nu va fi facil, dar, odata inteles mecanismul, iti va fi mult mai usor sa inveti sa fii iubita.

Dincolo de psihologi mai sunt alți oameni de știință care sunt de părere că fericirea depinde de hormoni endorfina, serotonina si dopamina

metode de a fi fericita psihologia oamenilor fericiti

Serotonina combate depresia, imbunatateste abilitatile mentale, este utila pentru organele interne si imbunatateste functionarea tractului gastro-intestinal. Dar serotonina functioneaza in stransa asociere cu dopamina, hormonul placerii si cu GABA, care este responsabil pentru procesul de relaxare.

Lipsa uneia dintre aceste substante afecteaza starea de spirit, lipsind o persoana de sentimentul de fericire.

Să vedem moduri secrete care să te ajutr sa fii fericita

• Zâmbeşte ca şi cum chiar ai fi fericită

Charles Darwin a fost unul dintre primii care a realizat că expresiile faciale îţi pot afecta dispoziţia în aceeaşi măsură în care ţi-o şi reflectă. Zâmbeşte şi creierul tău va răspunde acestui stimul. Te vei simţi dintr-o dată mult mai fericită. Atât de simplu şi de eficient!

• Renunţă să te mai plângi

Renunţă la nevoia de a te plânge despre acele multe lucruri minore, despre oameni, despre situaţii, despre evenimente care te fac nefericit, trist şi depresiv. Nimeni nu te poate ajuta să schimbi lucrurile care s-au întâmplat, tu eşti singurul care condiţionează lucrurile pe care le simţi şi le gândeşti. Nu subestima niciodată puterea gândirii pozitive.

• Creşte doza de vitamina B

Deficienţa de vitaminele B1 şi B3 sunt cauza oboselii cronice şi a irascibilităţii pe care nu ţi-o poţi explica. Surse de unde le poţi lua? Cereale integrale, peşte şi carne. Şi este de preferat ca aceste vitamine să le asimilezi din dieta sănătoasă şi nu din suplimentele alimentare

• Traieste aici si acum

Acesta nu este un slogan publicitar al unei bauturi populare. Acesta este un adevar comun. Invata sa te bucuri de moment. Nu te gandi exclusiv la viitor: „Voi fi fericit cand ma voi casatori / voi naste un copil / voi castiga multi bani.” Fericirea nu este un rezultat, ci un proces. Astazi este o zi insorita, seara te duci sa vizitezi un prieten, ziua la serviciu a fost usoara si calma? Atunci zambeste! La urma urmei, toate acestea nu sunt doar fleacuri, sunt experiente destul de placute.

• Accepta-te asa cum esti

Nimeni nu este perfect. Cu cat iti dai seama mai repede de asta, cu atat vei putea sa te accepti asa cum esti mai rapid. Astfel, nu vei lasa negativismul sa iti acapareze viata si vei putea sa fii fericita. Cheia este sa gasesti un echilibru intre calitatile si defectele tale!

• Renunţă la a mai da vina pe tine

Aşa cum nu ar trebui să încerci să mai dai vina pe ceilalţi, nu ar trebui nici să te auto-învinovăţeşti de fiecare dată când lucrurile nu merg aşa cum ţi-ai fi dorit.

• Încearcă presupunctura

Mai ales când te simţi foarte stresată şi varianta cu acupunctura nu ţi se pare fericită, pentru că te temi îngrozitor de ace. Efectele sunt excelente, cu atât mai mult cu cât o poţi practica şi tu acasă. Încearcă un exerciţiu foarte simplu, de fiecare dată când simţi că eşti cu nervii la pământ: presează pentru câteva secunde zona dintre sprâncene. Rezultatele sunt mai mult decât grozave!

• Invata sa te relaxezi

Relaxarea si placerea sunt componente importante ale oamenilor cu adevarat fericiti. Nu-ti sacrifica odihna pentru munca sau bani. Oricum de muncit vei munci toata viata, iar banii niciodata nu vor fi de ajuns. 

• Ascultă muzică

Muzică poţi asculta cam oriunde. Fă-ţi un play list cu melodiile preferate şi ascultă-le pe drum spre birou sau seara, când mergi spre casă, pentru că muzică este o metodă excelentă de relaxare

• Înconjoara-te de lucruri pozitive

Inconjoara-te de carti pozitive, filme, lucruri frumoase, de exemplu, flori, fotografii sau feluri de mancare, asculta muzica amuzanta buna. De obicei, sentimentului de fericire ii lipseste capacitatea de a simti satisfactie.

• Alege-ti cu grija prietenii

Un alt pas important pentru a fi fericita este sa iti alegi cu grija prietenii. Inconjoara-te de oameni care cred in tine si te apreciaza asa cum esti, indiferent de situatie. Pretuieste-le parerea si comporta-te cat mai natural, fara sa pari ceea ce nu esti.

• Renunţă la a mai rămâne agăţată de trecut

De foarte multe ori rămânem ancoraţi în trecut tocmai din cauza faptului că în acele momente eram fericiţi şi probabil ne simţeam mai bine decât o facem în prezent. Cu toate acestea, dacă vei rămâne blocat în trecut, nu vei reuşi să evoluezi şi să te desprinzi niciodată şi nu te vei putea bucura de prezent şi de viitor.
MAI POTI CITI