La ce ORĂ trebuie să mânaci PROTEINE pentru CREȘTEREA Masei MUSCULARE


Proteine pentru cresterea masei musculare, vreau sa cresc in masa musculara repede, cresterea masei musculare fara sala și multe alte astfel de exemple arată interesul pentru alimentele pe care trebuie să le consumi pentru a favoriza dezvoltarea masei musculare.

Dacă mâncai proteine la cină pentru ați crește masa musculara greșeai!

Un nou studiu, condus de oamenii de știință de la Universitatea Waseda din Tokyo, Japonia, concluzionează că proteinele consumate dimineața promovează creșterea musculară mai mult decât proteinele consumate mai târziu în timpul zilei.

Crononutriția este un domeniu de cercetare care explorează posibilele beneficii ale alinierii consumului de alimente la ritmul circadian.

Suntem în primul rând pregătiți pentru creștere, forță, hipertrofie dimineața. Acesta este momentul zilei, care este cel mai activ din punct de vedere metabolic sau într-o stare potențial anabolică (de creștere).

manaca proteine la micul dejun pt cresterea masei musculareCercetătorii japonezi au hrănit două grupuri de proteine ​​de șoareci de laborator sub formă de suplimente de aminoacizi cu lanț ramificat (BCAA) fie la micul dejun, fie la cină. 

La micul dejun, proteinele au constituit doar 8,5% din masa pe care au consumat-o, în timp ce la cină, au consumat un procent mai mare de proteine, cu 11,5%.

Deși a consumat mai puține proteine, creșterea musculară a fost mai mare la șoarecii care au avut proteine ​​la micul dejun.

Rezultatul studiului este că, pentru a ne asigura că rămânem sănătoși și puternici - chiar și pentru adulții mai în vârstă, așa cum arată studiul - ar putea fi o idee bună să ne mutăm aportul de proteine ​​la primele ore după trezire.

Și în final iată și câteva  suplimente nurtritive recomandate pentru creșterea masei musculare:

Pentru cresterea masei musculare este benefica administrarea aminoacizilor inainte cu jumatate de ora de inceperea antrenamentului la sala de forta (arginina, glutamina, creatina) si cu jumatate de ora dupa antrenament. Creatina este alcatuita din 3 aminoacizi (glicina, arginina, metionina) cu rol in cresterea fortei si masei musculare. Formula de adminstrare este: 20g/zi (4 lingurite), timp de o saptamana (perioada de incarcare musculara) dupa care, timp de 5 saptamani cate 5 g/zi (o lingurita).

L-carnitina (care cupleaza lanturile de acizi grasi liberi si le trece prin membrana mitocondriala unde are loc producerea de energie). Efectele in doza de administrare de 2 grame pe zi timp de 21 zile sunt scaderea trigliceridelor si acizilor grasi liberi si cresterea fortei de contractie a fibrei musculare. In timpul administrarii carnitinei este bine sa se asocieze si un antioxidant pentru neutralizarea peroxizilor lipidici rezultati in muschi prin arderea grasimilor (Vitamina A, C, E, coenzima Q10).

Dupa antrenament este bine sa luati si un produs care sa contina saruri minerale care se elimina de obicei prin transpiratie (polimineralizant).
MAI POTI CITI