ALIMENTE INTERZISE dacă suferi de DEPRESIE sau ANXIETATE

Să ne facem o părere despre lista alimentelor care sunt interzise în dieta zilnică dacă suferi de depresie sau anxietate.

Este adevărat că Nu există o dietă specifică pentru tratarea depresiei, dar consumul anumite alimente în dieta zilnică ar trebui evitate în cazul în care se dorește ameliorarea simptomelor de depresie.

Specialiștii sunt de părere că o gamă de alimente pot agrava simptomele depresiei. 

Există o legătură clară între consumul de alcool și problemele de sănătate mentală. O persoană poate bea ca o modalitate de a face față depresiei, însă alcoolul poate agrava sau declanșa noi crize de depresie și anxietate.

Mâncarea fast food (extrem de procesată) poate avea un conținut ridicat de calorii și sărace în nutrienți. 

lista alimentelor interzise in depresie sau anxietate

Studiile clinice au arătat că persoanele care consumă regulat produse fast-food sunt cu mult mai predispuse la depresie decât persoanele care consumă în principal produse proaspete.

Alimentele procesate, în special alimentele bogate în zahăr și carbohidrați rafinați, au un rol important în creșterea riscului mai mare de depresie. 

Atunci când o persoană mănâncă carbohidrați rafinați, nivelurile de energie ale corpului cresc rapid, dar apoi se prăbușesc.

Grăsimile rafinate și saturate pot declanșa inflamația sursei de încredere și pot afecta, de asemenea, funcția creierului și pot agrava simptomele depresiei.

Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea of Las Palmas de Gran Canaria şi Universitatea din Granada a creionat lista a alimentelor care ne provoacă depresie, irascibilitate și anxietate.

La cercetare au participat 9.000 de subiecţi care nu sufereau de boli depresive şi care nu consumau antidepresive, notează 20minutos.es.

Participanții la studiu au acceptat să consume doar fast-food și produse de patiserie preparate industrial. 

După 6 luni de la începutul cercetării, 493 de persoane au fost diagnosticate cu depresie. 

Oamenii de ştiinţă au demonstrat ăn acest mod că există o relaţie directă între cantitatea consumată de hrană ieftină preparată rapid şi depresia, stările de anxietate.

Există şi alţi factori care indică faptul că persoanele care consumă mâncare tip fast-food au un risc dublu de a suferi de depresie, faţă de cei care aleg o masă sănătoasă.

În urma recentului studiu, specialiştii au constatat că subiecţii care consumau mai multe produse de tip „fast-food” şi produse gătite industrial erau mai predispuşi spre celibat, spre o viaţă mai sedentară şi spre consumarea unor produse cu un aport caloric redus, în detrimentul fructelor, peștelui, legumelor şi uleiului de măsline.
MAI POTI CITI