Ghid ce să porți când ești invitată la NUINTĂ. Recomandări și ce să nu porți.

Înainte ca să vedem ce este recomandat să porți atunci când ești invitată la nuntă, să ne facem o părere despre ceea ce nu este recomandat a fi purtat la nuntă.

Ghid ce să nu porți la nuntă

Dacă mergi la nuntă însoțită de un partener (iubit, soț), evită să vă asortați ținuta pe modelul tu porți o rochie violet așa că el va purta cravată și batistă violet. Arată ca ceva ce ar purta un cuplu la balul bobocilor, nu un set de adulți la un eveniment sofisticat.

Desigur, nunta altcuiva nu reprezintă momentul în care să te dai în spectacol. Accesoriile ultra extravagante (pălăriile cu boruri foarte mari, cu pene, cu voalete dramatice, capele cu trenă, pantofii cu tocuri atât de înalte încât abia poți păși) este indicat a fi păstrate pentru alte evenimente speciale. 

Nu este recomandat să porți alb la o nuntă, sub nicio formă, acesta fiind, prin tradiție, rezervat miresei. În afara cazului în care mirii specifică în mod clar înaintea evenimentului faptul că este dorința lor ca invitații să poarte alb (de exemplu, poate fi vorba despre o petrecere cu tematică black & white), evită cu orice preț să porți alb la o nuntă – da, chiar și dacă este vorba despre piese de îmbrăcăminte care nu ar putea fi confundate, în principiu, cu o rochie de mireasă.

recomandari ce sa porti la o nunta

Recomandări ce este bine să porți când ești invitată la o nuntă

Cu toate că tocurile sunt varianta ideală pentru orice eveniment formal, nu sunt sub nicio formă obligatorii. 

Dacă nu te simți confortabil purtând încălțări cu toc înalt, sau dacă pur și simplu nu sunt stilul tău, optează pentru o pereche de balerini sau pentru kitten heels. 

Pentru a menține un aer sofisticat și pentru a evita să arăți un pic prea casual, optează pentru modele din materiale prețioase (din catifea ori satin, de pildă) sau care au un detaliu mai special (panglici care se leagă de jur împrejurul gleznei, aplicații de cristale sau mărgele etc.). 

În cazul în care dress code-ul este cocktail, sau dacă petrecerea se desfășoară într-un cadru mai relaxat (pe plajă sau într-o grădină), o rochie scurtă este o alegere cât se poate de inspirată. Dacă alegi să porți o rochie scurtă, optează pentru o lungime nu cu mult deasupra genunchiului.

O rochie neagră ori un smoking negru, alături de pantofi colorați sau bijuterii cu pietre colorate, plus un ruj într-o nuanță aprinsă, sunt printre cele mai inspirate alegeri vestimentare pentru o nuntă.

O rochie sau un jumpsuit cu imprimeu (care include pete de culoare în tonuri aprinse) sunt opțiuni bune, la fel și nuanțele-bijuterie (verde smarald, albastru cobalt, mov pupuriu). Dacă optezi pentru o ținută în culori puternice, păstrează coafura, machiajul și accesorizarea într-o sferă minimalistă, totuși.
MAI POTI CITI