Ioan Cătalin Denciu Medicul erou Piatra Neamț biografie, familie, vârstă, studii

Cine este Ioan Cătalin Denciu Medicul erou Piatra Neamț, ce vărstă are, ce studii, şi cine este soţia sa


WIKI: Ioan Cătălin Denciu (vârsta 42 de ani) medicul erou de la Piatra Neamt a fost coleg de facultate cu actualul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru.

UPDATE: Ioan Cătălin Denciu suferit de infecția cu SARS-CoV-2 în martie, aprilie 2020. A avut și un IgG de anticorpi important, fiind și donator de plasmă în repetate rânduri.

Medicul care a salvat mai multi pacienți din al doilea salon afectat de incendiu si care a suferit ranile cele mai grave se numește Ioan Catalin Denciu. 

Conform biografiei, doctorul Ioan Catalin Denciu (Medic Specialist Anestezie si Terapie Intensiva)  face parte dintr-o familie de medici. 

Șotia medicului erou de la Piatra Neamţ, Dr. Alina Claudia Denciu, este ginecolog si cei doi au împreună doi copii.

Originar din Focșani, dr. Cătălin Denciu este fiul scriitorului Ioan Dumitru Denciu (72 de ani), prozator, poet, eseist și traducător. În Focșani, medicul a urmat cursurile școlii Gimanziale nr.9 și apoi ale liceului Alexadru Ioan Cuza.

ioan catalin denciu wiki biografie varsta

Doctorul Ioan Catalin Denciu  urmează să fie transportat la Spitalul Județean din Iași și apoi cu un avion al Ministerului Apărării la Spitalul de Urgență Floreasca din București.

Colegul sau, doctorul Pavel Bors, tot medic specialist ATI, "a suferit arsuri doar in zona mâinilor si e posibil să-si fi pierdut un deget din cauza suflului exploziei", a spus aceeași sursa medicală.

Medicul Ioan Cătalin Denciu care are arsuri pe 80% din suprafața corpului ar putea fi transferat la Iași, dar există și varianta ca acesta să fie adus la București într-un spital de Arși. 

„Medicul Ioan Cătalin Denciu a reușit să-i scoată pe cei opt pacienți din celălalt salon, înainte ca flăcările să se extindă și acolo, și apoi a încercat să-i scoată și pe cei din salonul care ardea deja. Asistenta i-a oferit ajutor. Nu am vorbit cu medicul care a intervenit”, a spus managerul  spitalului din PIATRA NEAMȚ, Lucian Micu.

Însă mulţi medici susţin că dacă se vrea ca medicul Ioan Denciu să trăiască acesta trebuie transferat de urgenţă la un spital din străinătate, deoarece Romania nu are posibilitatea să aibă grijă de MARII ARŞI!!!

UPDATE! Autorităţile anunță că medicul ATI Ioan Denciu va fi transportat în BELGIA!
MAI POTI CITI