Dr Pavel Borș biografia medicului, eroul necunoscut, de la Piatra Neamț

Chiar daca CV-ul doctorului Pavel Borș de la Piatra Neamț nu este public este total nedrept să nu menționam rolul important pe care acesta l-a avut alături de medicul Denciu în salvarea pacienților din secția arsă la spitalul din Piatra Neamț!

Doi medici specialiști în terapie intensivă, Cătălin Denciu și Pavel Borș  (medic specialist conform biografiei profesionale), se aflau la serviciu când a izbucnit incendiul de la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț. 


Dr. Denciu si Dr. Borș au fost afectați de incendiul izbucnit sâmbătă 14 noiembrie 2020, unde 10 pacienți bolnavi de COVID și-au pierdut viața, arși de vii.

Cătălin Denciu nu a fost singurul medic specialist în Terapie Intensivă care a suferit arsuri în incendiul de la Piatra Neamț. 

Colegul său, medicul Pavel Borș a trecut printr-o experiență similară. 

Și acest medic pe care îl putem numi ”erou necunoscut” deoarece presa l-a ignorat în mare masură pe nedrept, s-a ales cu arsuri, însă nu la fel de grave.

Medicul ATI din secţia non-COVID, Pavel Borş, a stins pur și simplu cu mâinile goale hainele colegului său.

Dr Pavel Borş făcea vizita pentru salonul celălalt, a încercat și el să intre, să ajute, dar era deja negru, fum, nu se mai vedea nimic. 

Aprecierea noastră pentru acesti doi medici profesioniști DR. CATALIN DENCIU si DR. PAVEL BORS ca si  pentru asistenta care a avut arsuri si a sarit in ajutorul colegilor medici.

Si domnul doctor PAVEL BORS si asistenta  ne pare rau ca nu ii stim numele  si Dr DENCIU au familii copii. Si familiile lor trec prin momente dificile.  Ca sa nu mai pomenim de cei care si-au pierdut viata in acest incendiu.

O tragedie imensa! Sa ne gandim la oamenii profesionisti medici si asistenta care au pus binele oamenilor mai presus de propria viata.

Ei spun ca si-au facut datoria  doar datoria dar oamenii curajosi si  profesionisti cu inima de aur sunt prea modesti.

Le dorim sanatate tuturor  acestor oameni care nu si-au dorit sa devina eroi.

Dar ei SUNT EROII DE LA PIATRA NEAMT: DR. CATALIN DENCIU, DR. PAVEL BORS si doamna asistenta.
 
MAI POTI CITI