BLACK FRIDAY 2020 cum se calculează REDUCERILE. VINEREA NEAGRA 2020 cum iti dai seama ca e o reducere falsă

BLACK FRIDAY 2020 cum îți dai seama dacă produsul pe care vrei să-l cumperi de vinerea neagră are o „reducere falsă”


Cumpărăturile din perioada Black Friday pot fi făcute în siguranţă dacă întocmiți o listă cu produsele pe care doriţi să le achiziționați şi cu prețurile actuale ale acestora.

Lista de cumpărături vă va ajuta cu siguranță să evitaţi falsele reduceri de preţuri, de exemplu atunci când comercianții măresc preţul şi aplică procentul de reducere la preţul astfel majorat.

Specialiștii în vânzări recomandă în cazul în unei comenzi online, verificarea, înainte de a trimite comanda, dacă preţul fiecărui produs din coşul de cumpărături este acelaşi cu preţul redus indicat atunci când a fost ales produsul.

black friday 2020 lista magazine reduceri adevarat


Este important de ştiut faptul că regulile privind garanţiile se aplică şi produselor achiziţionate în perioadele de reduceri. 

Regulile privind garanţiile se aplică indiferent de modul în care sunt achiziţionate produsele şi de preţul acestora, online, din magazinul clasic, la preţ redus sau la preţ întreg.

BLACK FRIDAY 2020 cum se calculează reducerile


Orice comerciant care anunţă o reducere de preţ trebuie să o raporteze la preţul de referinţă practicat în acelaşi spaţiu de vânzare pentru produse identice.

Preţul redus trebuie să fie inferior preţului de referinţă. Preţul de referinţă reprezintă cel mai scăzut preţ practicat în acelaşi spaţiu de vânzare în perioada ultimelor 30 de zile, înainte de data aplicării preţului redus.

Orice anunţ de reducere de preţ exprimată în valoare absolută sau în procent trebuie efectuat vizibil, lizibil şi fără echivoc pentru fiecare produs sau grupa de produse identice.

Atât prin menţionarea noului preţ langă preţul anterior, barat, fie prin menţiunile "preţ nou", "preţ vechi" lângă sumele corespunzătoare, fie prin menţionarea procentului de reducere şi a preţului nou care apare lângă preţul anterior, barat.

Indiferent că este vorba de un magazin online sau de un magazin clasic, preţul trebuie întotdeauna afişat clar, lizibil, în lei şi cu toate taxele incluse (TVA şi alte taxe suplimentare, dacă este cazul).
MAI POTI CITI