Tabelul cu cele mai sănătoase combinații alimentare. Ghid combinare alimente.

Sumar articol: Tabelul cu cele mai sănătoase combinații alimentare. Ghid combinare alimente cu asocieri sănătoase de alimente. Combinarea alimentelor pentru a slabi. Cele mai bune combinații de alimente sănătoase.

Aici găsiți ce combinații alimentare sănătoase poți face, iar mai jos găsiți tabelul cu cele mai sănătoase combinații alimentare, în variantă printabilă.

Combinațiile de alimentele se împart în 3 mari categorii:

1. Combinații optima (DA) – care este CEA MAI BUNA alegere pe care o poți face pentru a avea o digestie completa.

2. Combinații medie (Neutru) – cu putin efort tubul poate face fata unei astfel de combinații ÎNSĂ este bine sa nu faci ABUZ de astfel de combinații deoarece ti-ar putea dauna.

3. Combinații nesănătoase de alimente (NU) – combinând astfel alimentele ai toate șansele ca digestia TA să aibă de suferit. Te vei alege cu BALONĂRI, CONSTIPAȚIE sau DIAREE, MULTE GAZE iar repetând greșeala ani la rând te vei alege cu boli cronice.
tabelul cu cele mai sanatoase combinatii alimentare

Anumite alimente împreună vor îngreuna digestia, altele își vor potența reciproc proprietățile de a îmbunătăți digestia sau de a stimula arderile metabolice.

♦ Carnea. Carnea poate fi combinată numai cu legume, atâta timp cât acestea nu sunt legume făinoase precum: cartofi, fasole boabe, mazăre, năut, porumb, linte etc. Alături de o bucată de carne poți servi fie o salată de sezon sau de rădăcinoase, ori de varză, fie o garnitură de legume la abur, la grătar sau fierte.

♦ Legume. Legumele pot fi combinate cu orice alimente, mai puțin cu fructele.

♦ Fructele se mănâncă separat la 2 ore distanță de orice masă. Așa că ideal este să le mâncați ca gustare. Atenție! Conțin fructoză, deci trebuie tratate ca orice desert.

♦ Legumele făinoase. Aceste legume făinoase, deși sunt tot legume, conțin o cantitate mare de faină și nu sunt recomandate în dietă. Din această cauză este recomandat să le consumi cât mai rar. Acestea pot fi combinate doar cu legumele simple.

♦ Făinoase. Făinoasele pot fi combinate doar cu legume crude sau preparate, dar fără ulei. Fie că prepari orez sau paste renunță la sosuri și la ulei și adaugă mai multe legume. 

Pâinea poate fi consumată în special de cei care nu consumă carne mai deloc, însă în cantități mici și nu la cină. Preferabil doar dimineața.

♦ Fructe. Fructele pot fi consumate doar ca gustări între mese. Foarte rar pot fi combinate cu semințe și nuci.
Ghid combinare asocieri sanatoase de alimente


♦ Lactate. Lactatele pot fi consumate cu legume crude sau fierte. Foarte rar se pot consuma alături de ouă sau semințe și nuci.

♦ Ouă. Ouăle pot fi consumate împreună cu legume. Fie că le consumi fierte, alături de o salată, fie că preferi o omletă lângă care să adaugi o roșie, castraveți, ardei sau gogoșari.

♦ Semințele și nucile. Indiferent de tipul acestor alimente, se pot consuma ca atare la o gustare sau în salate de legume. 

Foarte rar le poți combina cu fructe sau lactate. Le poți consuma în schimb alături de lapte de migdale ori alt lapte vegetal.
MAI POTI CITI