SUPER ALIMENTE, listă, top cele mai bune super-alimente, super-alimente pentru energie, beneficii

Listă super alimente pentru o sănătate super. Ce sunt super-alimentele. Top cele mai bune super-alimente pentru colesterol, diabet, energie, inimă și bebeluși.

Ce sunt super-alimentele și ce beneficii au acestea pentru sănătate


Studiile științifice au arătat că super-alimentele reprezintă o hrană importantă și pentru creier, rezultatul cel mai important fiind o stare de bine, perfectă pentru a-ți păstra optimismul, chiar și în cele mai grele situații.

Fructele de pădure, acaiul, somonul și ceaiul verde sunt doar câteva exemple de astfel de super-alimente.

Super-alimentele conțin o varietate de nutrienți, precum antioxidanții, importanți în prevenția mai multor afecțiuni, inclusiv cancerul.

De asemenea, introducerea în alimentația zilnică a super-alimentelor are ca rezultat reducerea riscului de boli cardiovasculare și diabet, datorită conținutului de grăsimi sănătoase.

Lista cu top cele mai bune super-alimente


Ciupercile Shiitake. Deși sunt originare din Japonia şi China, ciupercile Shiitake sunt prezente şi în bucătăria coreeană şi sunt una dintre cele mai bune surse de vitamina D. 

top cele mai bune super alimente pentru o sanatate super pareri forum

Ciupercile Shiitake scad colesterolul şi îmbunătățesc sistemul imunitar. Dar principalul beneficiu al acestor ciuperci este lentinan-ul, un element care are proprietăți anti-tumorale.

Quinoa. Cu de două ori mai multe proteine decât orezul sau orzul, quinoa este, de asemenea, o sursă extraodinară de calciu, magneziu și mangan.

Mai mult, conține vitamine B,E și fibre. Are o aromă delicată și subtilă de nucă, fiind extrem de versatilă. Se poate consuma la micul dejun – sub formă de cereale, la prânz – ca salată sau la cină, ca garnitură.

La fel ca și hrișca, quinoa conține toți cei nouă aminoacizi esențiali, fiind o sursă completă de proteine și o alegere excelentă pentru vegetarieni.

Turmericul. Turmericul este primul condiment care se regăsește în curry-ul indian. O singură lingură de turmeric pisat conţine 16% din necesarul de fier dintr-o zi. Este o sursă excelentă de vitamina A şi B6.

Extractul din acest condiment conține curcumin, care are proprietăți antioxidante şi antiinflamatorii. Turmericul poate preveni atacurile de cord, poate îmbunătăţi efectele chimioterapiei la pacienții care suferă de cancer la sân şi poate încetini înmulțirea celulelor canceroase apărute la nivelul capului şi gâtului.

Fructele de pădure. Fructele de pădure previn: boli cardiovasculare, afecțiuni precum Parkinson, Alzheimer și cancerul, dar ajuta și persoanele care se confruntă des cu infecții urinare.

Studiile au arătat că femeile care consumă săptămânal o porție de fructe de pădure se bucură de un psihic mai puternic, pe o perioadă de timp mai mare, comparativ cu cele care nu se răsfață prea des cu aceste super-alimente. 

Coriandrul. Coriandrul se regăseşte în sosul mexican numit guacamole, dar şi în supele portugheze. Însă vietnamezii sunt cei care folosesc din belşug această plantă.

Coriandrul ajută la controlul glicemiei şi la scăderea colesterolului, dar are şi proprietăți antibacteriene. Planta aromată ajută la alinarea durerilor menstruale, la problemele digestive şi chiar previne infecțiile tractului urinar. Este o bună sursă de zinc şi ajută în lupta cu gripa.

Varza chinezească – Bok Choi. Bok Choi este un ingredient foarte popular în China, fiind cultivat, la început, în timpul dinastiei Ming.

Varza chinezească face parte din familia cruciferelor (la fel ca varza) şi este cunoscută pentru antioxidanții săi puternici, fiind astfel un aliat împotriva cancerului.

150 de grame de Bok Choi conţin cantităţi mari vitamina C şi peste 100% din doza zilnică recomandată de vitamina A.

Lista cu top super-alimente pentru bebeluși si copii mici


Semințe de Chia. Semințele de Chia au o cantitate mai mare de antioxidanti decat afinele si au mai mult calciu decât laptele integral. Ele au si o cantitate mare de Omega-3, magneziu, fibre, fier, potasiu, si proteine.

Cartofi dulci. Cartofii dulci sunt bogați in fito-nutrienti si sunt bogați in vitaminele A si C. Ei au un gust dulce natural si textura cremoasa.

Broccoli este cu adevărat un super aliment şi o sursă de vitamina C, dar conține de asemenea betacaroten, acid folic, fier, potasiu şi fitonutrienţi anti-cancer.

Broccoli e cel mai gustos pregătit la abur, pentru că fiertul în apă îi înjumătățește conținutul de vitamina C. Dacă bebelușului nu îi place gustul, amestecați-l cu cu o altă legumă dulce, cum ar fi cartoful dulce sau dovleacul.

Nuca de cocos. Nuca de cocos conține acizi grași, care au beneficii semnificative pentru sănătate, si sunt similari cu cei găsiți in laptele matern. Acestia ajuta la stimularea sistemului imunitar, îmbunătățirea digestiei si echilibrează zaharul din sânge.

Avocado. Avocado este cel mai bun aliment pentru bebelușul tau copilul tău. El are o consistenta perfecta, conține o abundenta de nutrienti inclusiv un nivel ridicat de Omega-3.

Puteți felia pur si simplu un avocado si sa-i dati copilului. Dacă doriți o consistenta fina, adaugați un pic de lapte de migdale sau il puteți introduce in amestecuri.
MAI POTI CITI