Vladimir Putin anunță că Rusia a dezvoltat „primul” VACCIN Sputnik-V împotriva noului coronavirus si are o părere bună despre eficiența lui

Agențiile de presă rusești au o părere foarte bună despre anunțul lansării primul vaccin împotriva coronavirusului produs de Rusia și lăudat pe forumurile rusești.

UPDATE: Rusia a pus numele noului său vaccin pentru coronavirus „Sputnik-V”, iar oficialii ruși spun că 20 de țări au solicitat până acum livrarea a mai mult de un miliard de doze

Vladimir Putin afirmă că Rusia a dezvoltat „primul” vaccin împotriva noului coronavirus, scrie agenția internațională de presă AFP.

Anunțul a fost făcut în cadrul unei videoconferințe cu membrii guvernului, transmisă în direct de principalele televiziuni rusești.

"În această dimineață, pentru prima dată în lume, un vaccin împotriva noului coronavirus a fost înregistrat", a spus el.

"Știu că este un vaccin destul de eficient, care oferă o imunitate durabilă", adăugat președintele rus.
vaccin rusesc impotriva coronavirusului pareri bune pe forumurile rusesti

Putin i-a cerut ministrului Sănătății, Mihail Murașko, să-l informeze în detalii despre acest lucru.

”Deși, știu că funcționează destul de eficient, formează o imunitate stabilă și, repet, a trecut toate verificările necesare”, a precizat Putin.

Totodată, președintele rus Vladimir Putin a anunțat că uneia dintre fiicele i-a fost administrat vaccinul împotriva COVID-19.

Precizăm că părerile de pe forumurile științifice legate vaccinul rusesc împotriva coronavirusului sunt pline de scepticism și neîncredere în eficacitatea și siguranța sa.

Însă... Președintele filipinez Rodrigo Duterte a lăudat efortul Rusiei de a dezvolta un vaccin împotriva coronavirusului și este dispus să participe la testarea acestuia după ce țara sa a primit o ofertă de aprovizionare din partea Moscovei despre care se așteaptă să fie una care sa nu implice costuri din partea guvernului din Filipine.
MAI POTI CITI