Remedii împotriva căderii părului. Ardeiul iute, Ceapa și Bicarbonatul de sodiu

Căderea părului remedii naturale acasă, tratamente naturiste împotriva căderii părului, vitamine împotriva căderii părului, căderea părului și regenerarea lui

Printre alte cauze căderea părului poate fi cauzată şi de o carenţă de fier în organism. În funcţie de rezultatul analizelor de sânge, sporiţi cantitatea de fier fie cu suplimente alimentare sau mâncând produse bogate în această substanţă, cum ar fi: scoici, spanac, seminţe de dovleac, fasole sau cereale.

♦ Remedii bune împotriva căderii părului. Spălaţi-vă cu bicarbonat de sodiu şi clătiţi-vă cu tinctură de mesteacăn!

Amestecaţi două linguriţe cu bicarbonat şi două linguriţe cu apă, până se face o pastă. După ce aţi udat bine părul turnaţi acest amestec şi masaţi scalpul timp de câteva minute. Clătiţi apoi abundent cu apă.

O altă reţetă este să amestecaţi gălbenuş de ou cu zeama de la o jumătate de grepfrut şi să procedaţi la fel ca mai sus.
forum remedii naturale caderea parului si regenerarea lui

La final clătiţi cu apă în care aţi pus puţin oţet de mere sau tinctură de mesteacăn. Această plantă conţine solanină, un detergent natural.

♦ Ardeiul iute şi ceapa stimulează creşterea părului și împiedică căderea lui

Datorită faptului că este un iritant pentru piele, el activează circulaţia sangvină şi atrage substanţele nutritive în scalp, promovând şi eliberarea de histamine, ce stimulează regenerarea celulelor şi creşterea părului.

Un studiu publicat în „Jurnalul de Dermatologie” a prezentat rezultatele folosirii sucului de ceapă de diferite persoane care sufereau de alopecie.

Aceasta este o boală dermatologică şi se caracterizează prin căderea părului, de obicei de pe pielea capului, zonele lipsite de păr având forma rotundă sau ovală.

Douăzeci şi trei de subiecţi au aplicat suc de ceapă direct pe scalp, de două ori pe zi, timp de două luni.

Participanţilor a început să le crească părul după doar două săptămâni de tratament, iar după şase săptămâni, 20 de persoane aveau scalpul acoperit.
MAI POTI CITI