Ce DIETĂ este mai bună pentru sănătate, ca să pierzi din greutate și pentru a arde grăsimile din zona abdomenului

Să vedem pe scurt care este părerea nutriționiștilor despre care este cea mai buna dietă atât pentru slăbire și arderea grăsimilor dar și pentru sănătate.

Multe persoane apelează la dietele cu conținut scăzut de grăsimi pentru a-i ajuta să slăbească și să stimuleze arderea grăsimilor.

Dar, cele mai recente studii arată că dietele cu conținut scăzut de carbohidrați pot fi la fel de eficiente ca și dietele cu conținut scăzut de grăsimi.

Mai ales că aceste diete cu conținut scăzut de carbohidrați accelerează slăbirea, reduc senzația de foame și echilibrează nivelul glicemiei.

Este bine de știut că dietele care au un conținut foarte redus de carbohidrați sunt adesea diete ketogene.
wiki pareri ce dieta este mai buna sa arzi grasimea de pe abdomen

Asta înseamnă că dietele cu foarte puțini carbohidrați restricționează semnificativ aportul de carbohidrați pentru a induce cetoza, o stare metabolică în care corpul folosește grăsimi pentru energie în loc de carbohidrați.

Așadar cum răspund nutriționiștii la întrebarea. ce dietă este mai bună pentru sănătate?

Studii multiple au comparat efectele dietelor cu conținut scăzut de carbohidrați și ale dietelor cu conținut redus de grăsimi asupra pierderii în greutate, precum și a mai multor alte aspecte ale sănătății

Concluzia trasă de majoritatea studiilor este că dietele cu conținut scăzut de carbohidrați pot fi mai eficiente pentru pierderea în greutate pe termen scurt decât dietele cu conținut scăzut de grăsimi

Conform unui studiu efectuat pe 132 de persoane cu obezitate, cei care au urmat o dietă scăzută în carbohidrați au pierdut de peste 3 ori mai mult în greutate decât cei care au urmat o dietă cu conținut scăzut de grăsimi.

Majoritatea cercetărilor indică faptul că dietele cu conținut scăzut de carbohidrați sunt mai benefice pentru eliminarea grăsimii. În special dacă vorbim despre stratul de grăsime din zona abdomenului!

O altă concluzie importantă este că dietele cu conținut scăzut de proteine și carbohidrați reduc senzația de foame și îmbunătățesc starea de spirit.

Cel puțin în comparație cu dietele cu conținut scăzut de grăsimi și le face mai ușor de ținut pe termen lung.

Un studiu clinic efectuat pe 56 de persoane cu diabet zaharat de tip 2 a stabilit că o dietă scăzută în carbohidrați este mai eficientă decât una săracă în grăsimi. 

Atât din punct de vedere al nivelurilor glicemiei, cât și din punct de vedere al scăderii în greutate.

Indiferent dacă alegeți o dietă cu conținut scăzut de carbohidrați sau  o dietă cu conținut scăzut de grăsimi, rețineți că doar respectarea unui model de alimentație pe termen lung este cheia succesului!
MAI POTI CITI