Beneficiile CONDIMENTELOR. Este mâncarea CONDIMENTATĂ periculoasă pentru stomac

În acest articol găsiți informații despre mâncare iute efecte, mâncare iute beneficii, iritație ardei iute, ardeiul iute dăunează.

Mitul principal este că mâncarea condimentată sau iute poate irita tractul digestiv cauzând agravarea simptomelor.

Multe preparate culinare condimentate conțin ingrediente precum chilli sau ardei iute, despre care se crede că fac rău stomacului.

Insă există însă alte ingrediente mult mai iritante pentru mucoasa gastrică decât condimentele. Aici găsim cafeina, alcoolul și chiar acidul citric din fructe.

Dacă experimentezi disconfort gastric în urma consumului de alimente picante, s-ar putea să fie de vină alt ingredient. De exemplu, sosul de tomate sau dressing-urile cu lămâie pot fi mai dăunătoare pentru mucoasa gastrică decât condimentele.
mancare iute beneficii pareri forum condimente beneficii

Dacă suferi deja de ulcer, alimentele picante pot înrăutăți simptomatologia. Pot, de asemenea, să înrăutățească simptomele infecțiilor de tract urinar, nu în mod direct, ci prin iritația din vecinătate, din zona terminală a tubului digestiv.

Alimentele și condimentele picante pot cauza și curgerea nasului sau lăcrimarea ochilor, determinând iritarea sinusurilor. Unele persoane sensibile pot avea de exemplu și manifestări de bronhospasm, dacă iuțeala condimentelor este foarte pronunțată.

Condimentele picante beneficii pentru sănătate


Potrivit multor studii, consumul de ghimbir și chilli (aredeii iuți) pot reduce în timp inflamația și chiar ameliora infecțiile gastrice.

Contrar credințelor obișnuite, mâncarea picantă NU provoacă ulcer, deși poate crea un oaerecare disconfort persoanelor care îl au deja.

De fapt, capsaicina, substanța responsabilă de gustul iute, are proprietatea de a inhiba proliferarea Helicobacter Pylori, cea mai comună cauză de ulcer.

Capsaicina are o relație interesantă și cu durerea: senzația inițială de arsură este urmată de un efect ușor anestezic.

Capsaicina este folosită și în diverse creme sau plasturi cu efect analgezic pentru durerile articulare.

Turmericul este un alt condiment cu proprietăți remarcabile. Gustul său este mai mult amar decât iute, dar este inclus în diverse rețete iuți, cum ar fi curry.

Constituentul activ este curcumina, substanță ce are numeroase proprietăți benefice. Una dintre ele este ameliorarea disconfortului gastric.
MAI POTI CITI