Păr alb cauze. Păr alb tratament pentru a preveni sau întârzia albirea părului.

Părul alb apare de la supărare, repigmentare par alb bărbaţi tineri forum, tratament par alb forum şi enumerarea ar putea continua sunt doar câteva dintre subiectele arzătoare dezbătute pe forumurile de profil.

Cele mai importante cauze ale albirii premature a părului

1) Aportul insuficient de antioxidanţi şi albirea părului

Dezechilibrul nivelului antioxidanţilor în organism poate cauza stres oxidativ celular, proces chimic care poate avea un rol major în albirea prematură a părului.

De asemenea, stresul oxidativ creşte riscul dezvoltării unor afecţiuni dermatologice, cum ar fi vitiligo.

2) Stresul şi părul alb

pareri tratamente par alb barbati tineri forum


Situaţiile stresante din viaţa de zi cu zi sau evenimentele triste, cum ar fi divorţul sau decesul unei persoane apropiate, pot duce la albirea prematură a părului, arată un studiu al oamenilor de ştiinţă de la Universitatea New York.

3) Carenţa de vitamine duce la albirea prematură a părului

Lipsa de vitamina B6, B12, B6, D sau vitamina E poate favoriza albirea prematură a părului.

Un studiu clinic publicat în revista Development în anul 2015 nota că aceste carenţe vitaminice şi lipsa de cupru din organism pot afecta producţia de melanină, pigmentul care dă culoare părului.

O altă cercetare a relevat că nivelurile scăzute de fier şi vitamina B12 pot fi, de asemenea, cauze ale încărunţirii părului.

4) Dereglările tiroidiene şi părul alb

Diverse afecţiuni autoimune, printre care se numără şi cele care vizează tiroida, ar putea inhiba producţia de melanină.

O altă afecţiune autoimună care poate conduce la căderea părului şi la regenerarea acestuia, dar încărunţit, este alopecia areata.

5) Fumatul

Fumătorii prezintă un risc aproape dublu să albească la păr înainte de vârsta de 30 de ani, în comparaţie cu nefumătorii, arată o cercetare publicată în Italian Dermatology Online Journal.

Metode de prevenire şi tratament al părului alb

➤ Consumă frecvent alimente şi băuturi bogate în antioxidanţi: fructe şi legume proaspete, ceai verde, ulei de măsline, peşte.

➤ Axează-te pe alimente bogate în vitamine: fructe de mare, ouă, carne slabă, lactate, somon. dar nu uita de minerale, în special cupru, pe care îl găseşti în: organe, linte, migdale, ciocolată neagră, sparanghel. Desigur si unele suplimente cu vitamine şi minerale pot ajuta, insă nu abuza de ele.

➤ Renunţă la fumat – acest viciu nu aduce niciun beneficiu sănătăţii, din contră, are doar efecte negative

➤ Şi, nu în ultimul rând, fii o persoană optimistă şi pozitivă, nu lăsa stresul să te acapareze. Încearcă să meditezi, să faci zilnic mişcare de orice fel, să respiri corect etc.
MAI POTI CITI