GASTROFIZICA: TRUCURI SIMPLE CA SĂ SLĂBEȘTI FĂRĂ SĂ TE STRĂDUIEȘTI

Recomandări simple și ușor de pus în practică dacă vrei să slăbești fără să te străduiești prea mult. Trucuri demonstrate științific prin care poți slăbi ușor și cu efecte vizibile validate de gastrofizică.

Gastrofizica este o nouă știință care se ocupă de principiile fizicii aplicate în gastronomie. 

Așadar, să vedem ce anume ai de făcut pentru a scăpa de kilogramele nedorite, de a slăbi sănătos, fără eforturi deosebite.

1) Alege culoarea potrivită a farfuriilor din care mănânci

Nu contează doar dimensiunea farfuriei din care mănânci. Culorile joacă și ele un rol foarte important.

Pentru a susține procesul de slăbire, trebuie să ai grijă să alegi mereu farfurii într-o nuanță care contrastează cel mai mult cu mâncarea pe care o mănânci.

trucuri eficiente ca sa slabesti rapid fara sa te straduiesti prea mult

Să presupunem că ai o farfurie albă și o farfurie roșie și trebuie să pui în ele paste italiene amestecate cu sos alfredo (așadar, un sos de culoare albă), și sos de roșii (desigur de culoare roșie).

Dacă vei așeza pastele cu sos alb pe o farfurie alba, cel mai probabil vei pune cu siguranță o cantitate mai mare.

Se întâmplă acest lucru întrucât culorile se confundă, iar porția de mâncare NU mai pare atât de mare.

În schimb, dacă pui pastele pe o farfurie roșie, contrastul va fi mai puternic și-ți va fi mai ușor să percepi dimensiunea reală a porției.

Desigur, poate fi o idee bună să adaptezi și culoarea mesei în funcție de culoarea preparatului, pentru a crește contrastul.

Desigur, nu poți schimba masa în sine de fiecare dată, poți, pe de altă parte, să pui o față de masă sau, cel puțin, o traversă sau un napron într-o nuanță total diferită.

2) Schimbă farfuriile mari cu farfurii mici

Potrivit principiilor gastrofizicii, anturajul ne influențează în mod direct obiceiurile alimentare. Greutatea tacâmurilor, forma, dimensiunea și culoarea farfuriilor – toate pot determina cât de multă mâncare consumi la o masă.

Ținând cont de aceste considerente, ca să ajungi să mănânci mai puțin, începe prin a renunța la farfuriile supradimensionate, chiar dacă arată elegant și-ți permit să faci etalări culinare sofisticate.

Ascunde-le bine în dulap și păstrează-le pentru ocazii speciale, iar în zilele obișnuite folosește farfurii mai mici.

Aceeași cantitate de mâncare arată diferit pe o farfurie mai mare decât pe una mai mică.

Dacă pui o porție mică pe o farfurie mare, mintea îți va spune că nu este suficientă și, cel mai probabil, dacă nu-ți activezi autocontrolul, vei mai adăuga mai multă mâncare, eventual chiar o vei umple.

În mod evident, acest lucru duce ușor la consum excesiv.

În schimb, dacă pui respectiva porție pe o farfurie mică, aceasta va părea mai mare, așa că vei ajunge să mănânci mai puțin.

Altfel spus,  doar atât că să fie suficient pentru a-ți potoli foamea.

Practic, dacă înlocuiești farfuriile cu diametrul de 30 cm cu farfurii de 25 cm, vei obține o reducere a aportului caloric cu 22%, fără ca măcar să-ți dai seama.

Această diferență de percepție asupra mărimii se numește științific Delboeuf Illusion.

Suntem de părere că cele două trucuri simple  te vor condiționa să mănânci mai puțin fără să-ți pui la încercare în vreun fel autocontrolul.
MAI POTI CITI