Ciocolata neagră beneficii și contraindicații. Ciocolata neagră e bună pentru diabetici. Ciocolata neagră scade tensiunea.

Ciocolata neagră este bună pentru inimă, ciocolata neagră este bună pentru sănătatea creierului, ciocolata neagră menține controlul glicemiei, ciocolata neagră este bogată în antioxidanți, ciocolata neagră conține teobromina și am putea enumera la ”nesfârșit” beneficiile ciocolatei negre pentru sănătate.

Ciocolata neagră (amăruie) are un efect paradoxal: induce o stare de bine, de liniște și relaxare, dar în același timp trezește simțurile, are proprietăți tonice și dinamizante, adică este un afrodisiac.

Cu o porție de 20 g/zi de ciocolată cu minim 70% cacao putem asigura organismului un aport de substanțe esențiale pentru starea lui de bine.

Câteva pătrățele de ciocolată neagră care ne protejează organismul de tot ce e rău și ne fac să vedem viața în roz, mai plin de viață și optimiști!

Top 10 curiozități despre ciocolata neagră întâlnite pe forumuri:


beneficii ciocolata neagra afrodisiac care ajuta la slabit


♦ ciocolata neagră beneficii sănătate
♦ ciocolata neagră calorii
♦ ciocolata neagră îngrașă
♦ ciocolata neagră nestle compoziție
♦ ciocolata neagră lidl
♦ ciocolata neagră fără zahar sanătoasă
♦ ciocolata neagră seara
♦ ciocolata neagră heidi
♦ ciocolata neagră amăruie
♦ ciocolata neagră ajută la slăbit

Ciocolata are efecte psiho-stimulante și tonifiante, datorită unui compus asemănător cafeinei, numit teobromina.  Ciocolata neagră, spre deosebire de alte dulciuri, scade riscul de a face carii, dacă este menținuta o igiena dentara optimă.

Pe lângă teobromina, în bobul de cacao mai găsim:

- cantități mari de minerale (magneziu, potasiu, fier, fosfor, crom), esențiale pentru funcționarea sistemului nervos;

- fenilalanină și feniletilamină, substanțe care ne fac să ne simțim „în al 9-lea cer”, ce cresc nivelul endorfinelor și acționează similar unui antidepresiv;

- anandamida, un compus care stimulează receptorii cerebrali și produce stare de bine, bucurie, plăcere extremă și euforie. Anandamidele sunt lipide care se găsesc în mod normal în creier, se pot fixa de aceiaşi receptori ca THC-ul şi, astfel, produc un efect similar cu "a fi puternic".

Ciocolata neagră posedă o acțiune antioxidantă ieșită din comun datorită polifenolilor ce pot reprezenta 12-48% din greutatea bobului de cacao. 

Un singur pătrățel de ciocolată neagră cu 70% cacao conține de două ori mai mulți polifenoli decât un pahar de vin roșu și are un efect antioxidant identic cu o ceașcă de ceai verde corect infuzat.

Mai mult,studiile arata ca sănătatea cardiovasculara este îmbunătățita la persoanele care consuma ciocolată neagră.
MAI POTI CITI