Adăugarea Zaţului de Cafea în Dietă reduce riscul de diabet zaharat, hipertensiune arterială, boli de inimă

Adăugarea Zaţului de Cafea în Dietă ar putea reduce astfel riscul de diabet zaharat, hipertensiune arterială, boli de inimă şi atac cerebral.

Zaţul de cafea este bun şi pentru slăbit, sunt de părere autorii unui studiu realizat recent de oamenii de ştiinţă de la Universitatea Southern Queensland.

Pe lângă faptul că poate fi folosit ca îngrăşământ pentru plante, dar şi ca ingredient pentru diminuarea celulitei, zaţul de cafea adăugat în diverse alimente ar putea contribui la slăbire prin arderea mai eficientă a grăsimilor, potrivit unei cercetări, publicată în jurnalul medical The Federation of American Societies of Experimental Biology (FASEB).

Cercetătorii australieni au descoperit în urma experimentelor pe cobai, că zaţul de cafea administrat pe o perioadă de 4 luni a dus la o scădere a greutăţii, la normalizarea glicemiei şi a tensiunii arteriale, dar şi la o ameliorare vizibilă a funcţiei hepatice.

zatul de cafea ajutor in dieta de slabire si reducere a glicemiei


Cercetătorii sunt de părere că adăugarea zaţului de cafea în dietă ar putea reduce astfel riscul de diabet zaharat, hipertensiune arterială, boli de inimă şi atac cerebral.

Unul dintre cercetătorii de la Universitatea Southern Queensland a consumat el însuşi pâine în care a adăugat o lingură de zaţ de cafea uscat la cuptor, la 60 de grade Celsius, timp de 1-2 ore.

După o perioadă, a observat că a scăzut în greutate, iar valorile tensiunii arteriale s-au normalizat.

Cu toate acestea, medicii nutriţionişti atenţionează că, deşi este o cercetare promiţătoare, este însă prea devreme pentru a pune în practică obiceiul adăugării de zaţ de cafea în diverse alimente, deoarece nu au fost făcute cercetări pe subiecţi umani şi nu se cunosc posibilele reacţii adverse.

Pe lângă faptul că ar putea ajuta la scăderea în greutate, folosirea zaţului de cafea este o excelentă metodă de evitare a risipei alimentare.
MAI POTI CITI