Ce model de OCHELARI de SOARE ți se potrivește în funcție de forma feței

Modele de ochelari de soare pentru fata rotunda, fata patrata etc. Sfaturi despre cum să ştii ce model de ochelari de soare ți se potrivește, în funcție de forma feței.

Esteticienii sunt de părere că alegerea ochelarilor depinde și de aspectul lor, mai ales în corelație cu fizionomia celui ce-i poartă.

Pentru a evita o serie de probleme mai mult sau mai puţin ţinând de estetică, iată câteva recomandări simple, pentru a selecta modelul de ochelari de soare care ţi se potriveşte cel mai bine în funcţie de forma feţei tale.

1) Model de ochelari de soare recomandate dacă ai față pătrată

Evită unghiurile ascuțite și optează pentru ochelari se soare rotunzi, similari celor purtați de John Lennon. Alternative: Aviator sau Shield.

modele ochelari de soare pentru barbati cu fata patrata


2) Modele de ochelari de soare recomandate dacă ai faţa rotundă

Pentru a echilibra aspectul rotund al feței, încearcă ochelarii de soare cu lentile supradimensionate pătrate, retro, cat-eye sau dreptunghiulare.   

modele ochelari de soare pentru barbati cu fata rotunda


3) Modele de ochelari de soare recomnadate dacă ai faţa ovală

Ceea ce contează cel mai mult sunt proporțiile, forma ochelarilor de soare pentru cei cu faţa ovală este versatilă: poți proba atât ochelari de tip Aviator, cât și pătrați retro.

modele ochelari de soare pentru barbati cu fata ovala

Vezi aici cum se curăţă corect ochelarii de soare.

4) Modele de ochelari de soare recomandate dacă ai faţa în formă de inimă

Elementul care marchează o față care are o formă de inimă este linia triunghiulară a maxilarului.

Dacă te regăsești în descriere, probează rame pătrate retro, tip Aviator sau chiar sport, mai late spre baza nasului şi mai înguste spre ureche.

modele ochelari de soare pentru barbati cu fata in forma de inima

Aceste au fost recomandările noastre despre cum să alegi inspirat modelul de ochelari de soare care să se potrivească cu forma feţei.
MAI POTI CITI