Rețetă Remediu cu lămâie şi usturoi colesterol crescut. Ce facem dacă avem colesterolul mărit.

Ce trebuie să facem dacă avem colesterolul mărit. Remediu cu lămâie şi usturoi de 40 de zile pentru colesterol crescut.

ATENȚIE! Dacă slăbiți câteva kilograme, veți contribui la scăderea cu până la 10% a nivelului de colesterol

Organismul nostru are nevoie de o anumită cantitate de colesterol pentru a funcționa corect, dar dacă acest nivel este prea ridicat, grăsimile din sânge pot încărca arterele coronare ale inimii, îngustându-le, ceea ce duce la boală cardiacă coronariană și, în cele din urmă, poate provoca un atac de cord.

Rețetă Remediu cu lămâie şi usturoi
reteta cu lamaie cu usturoi reducerea colesterolului

Se fierbe un litru de apă. Se mărunțesc patru căței de usturoi, se taie felii patru lămâi și se amestecă ușor într-un vas de blender.

Peste ele se toarnă jumătate de pahar de apă fiartă, după care toată compoziția se mixează până obțineți o compoziție omogenă.

Împărțiți această compoziție în trei părți egale, puse în trei recipiente și completați cu restul de apă fiartă.

Acoperiți-le și lăsați-le la frigider trei zile. Apoi, strecurați licoarea și păstrați-o în continuare la rece, până se termină de consumat.

Se administrează zilnic una-două linguri din acest preparat, înaintea celor trei mese principale. Dacă nu resimțiți nici un efect secundar, puteți mări doza, până la 50 ml zilnic, distribuită în mod egal în 3 reprize.

Ce trebuie să facem dacă avem colesterolul mărit

1) Mâncați zilnic o mână de migdale! 

Toate semințele oleaginoase contribuie la reducerea colesterolului rău, dar migdalele sunt în mod deosebit de preferat.

Aceasta pentru că au și capacitatea de a crește nivelurile de HDL, aşa-numitul colesterol bun, îmbunătățind, în același timp, procesul prin care organismul elimină grăsimile din sânge.

2) Mâncați un măr pe zi!

Ca și boabele de fasole și fulgii de ovăz, merele sunt bogate în fibre solubile, ceea ce înseamnă că ajută la reducerea colesterolului.  Totodată, diminuează inflamația asociată cu boli de inimă și întăresc sistemul imunitar.

3) Dormiți mai mult! 

Privarea de somn creează vârfuri periculoase ale nivelului de colesterol rău. De asemenea, lipsa somnului poate induce creșteri ale tensiunii arteriale.

Pe de altă parte, oamenii tind să compenseze lipsa de somn prin mâncare, în special prin alimente nesănătoase, cu conținut mare de zahăr și grăsimi, ideal este să avem un somn de 8-10 ore pe noapte, între orele 22:00 şi 6:00.
MAI POTI CITI