GINSENG planta medicinala remediu impotriva virusurilor, susține tineretea si vitalitatea

Ceai ginseng contraindicatii si indicatii. Panax ginseng capsule administrare. Tinctura de ginseng beneficii forum. Panax ginseng pret faramacii.

Rădăcinile de ginseng, partea curativă a plantei numită științific Panax Ginseng, se bucură de faimă de mai bine de 2000 de ani, fiind considerate un panaceu "miraculos" in medicina traditionala asiatica.

Reputația de ,bun la toate” a ginsengului pare să vină din forma rădăcinilor plantei, aceea a unui corp uman cu brațe și picioare, adică se adresează tuturor părților corpului.

Pe lângã specia asiaticã sunt cunoscute o serie întreagã de specii înrudite, dintre care cele mai familiare sunt ginseng-ul american (Panax quinquefolius) şi ginseng-ul japonez (Panax japonicus).
vitamina ginseng pareri forum contraindicatii

Ginseng-ul siberian (Eleutherococcus senticosus) nu aparţine genului Panax şi nu conţine substanţele active specifice acestuia.

Medicina tradițională chinezească a utilizat întotdeauna GINSENGULca tonic general și psihic, combătând stările depresiv-anxioase la vârstnici, nevrozele, tulburările de memorie, dar şi malnutriția sau stările de slăbiciune din perioada de convalescență.

Substațele active care dau proprietățile curative rădăcinilor de ginseng sunt in principal: saponozidele triterpenice ginsenozidele, glicozidele ginsenina, beta-sitosterolul, vitaminele B, mucilagiile etc.

Studii foarte recente, efectuate de cercetãtorii coreeni sugereazã cã administrarea ginseng-ului poate sã reducã riscul de boli canceroase cu pânã la 85%.

Ginseng-ul pare sã ofere un grad de protecţie faţã de cancerul ovarian, cancerul de laringe, de esofag, de stomac şi faţã de cancerul pancreatic.

De asemenea, ginseng-ul pare sã aibã efecte benefice asuprametabolismului glucidelor în cazul persoanelor cu diabet de tip II, la care administrarea de ginseng a dus la scãderea cu 20% a niveluluiglucozei din sânge la testul de hiperglicemie provocatã.

TINCUTURA de GINSENG reteta

Tinctura de ginseng se obține din 20 g de rădăcină de plantă mărunțită/pulbere de rădăcină 100 ml de alcool alimentar de 70°

Se pune pulberea într-un borcan cu capac, se adaugă alcoolul, se agită bine și se lasă la macerat, timp de 14 zile. Se strecoară și se depozitează în recipiente sterile.

Tinctura de ginseng este eficientă în tratarea obezității, reglarea tensiunii arteriale, scăderea glicemiei în diabetul zaharat şi pentru combaterea durerilor menstruale.

Reteta ceai si infuzie de GINSENG

Infuzia de ginseng se obține din 3-5 felii subțiri de rădăcină de ginseng, 300 ml de apă și o linguriță de miere, opțional.

Apa fierbinte se toarnă peste feliile de rădăcină de ginseng şi se lasă la infuzat timp de cinci minute. Dacă se doreşte obținerea unui ceai mai concentrat, se poate lăsa mai mult timp, dacă se dorește un ceai mai slab, se lasă mai puțin.

VEZI AICI PRET CAPSULE GINSENG

O altă metodă de preparare a ceaiului de ginseng este să se fiarbă trei căni de apă, care se toarnă peste 8 felii sau chiar zece felii de rădăcină de ginseng.

Se lasă la infuzat, tip de cinci minute, apoi se fierbe ceaiul 15-20 de minute. Se strecoară și se lasă să se răcească.

ATENTIE! Este recomandatã evitarea ginseng-ului în perioada de sarcinã şi alãptare.

Ginseng-ul se administreazã cu prudenţã la bolnavii hipertensivi.
MAI POTI CITI