Ce este APA ALCALINA. Cum prepari APA ALCALINA. Apa alcalina beneficii forum.

Apa alcalina beneficii forum. Apa alcalina studii contraindicatii. Cum prepari acasa apa alcalina. Este apa alcalină benefică sau este ea doar o apa de care se bucură oamenii bogați?

Inainte de a vedea cum se prepara usor apa alcalina acasa, va prezentam cateva dintre cele mai importante beneficii ale apei alcaline.

Compusii alcalini atenueaza aciditatea din sange cu patru minerale principale - calciu, magneziu, sodiu si potasiu - acestea lucreaza impreuna ca sa mentina corpul sanatos si functional.

Studiile științifice nu reușesc să elucideze misterul apei alcaline, dar subliniază posibilitatea ca ea să fie mai hidratantă pentru organism.

Apa alcalina actioneaza precum un antioxidant, neutralizand radicalii liberi. Apa alcalina poate neutraliza in mod eficient si bloca actiunea negativa a radicalilor liberi.
apa alcalina pareri forumuri studii beneficii

In plus, apa alcalina transforma radicalii liberi in oxigen pe care corpul il poate utiliza pentru a produce energie. Celulele canceroase nu pot supravietui intr-un mediu oxigenat, alcalin.

Apa alcalina ajuta la echilibrarea pH-ului organismului care tinde sa fie acid ca urmare a alimentatiei, stresului si expunerii la toxinele din mediul inconjurator. Mediul alcalin este cel normal pentru sanatatea unei persoane.

Un studiu publicat in Analele Otologiei, Rinologiei si Laringologiei arata ca un consum de apa alcalina cu un pH de cel putin 8.8 dezactiveaza permanent pepsina si este, prin urmare, benefic pentru cei care sufera de reflux gastric.

Apa alcalina neutralizeaza aciditatea si indeparteaza reziduurile acide din celule si tesuturi. Elimina toxinele acumulate in organism ca urmare a consumului anumitor alimente, a unor medicamente si previne procesul natural de imbatranire.

Există o rețetă de apa alcalina pe care o poți face cu ușurință de acasă, nefiind deloc costisitoare. Singurul ingredient de care ai nevoie sunt bicarbonatul de sodiu.

Utilizati un vas mai mare, de sticla, in care sa puneti fie apa potabila de la robinet, fie apa potabila imbuteliata sau chiar apa distilata.

Nu umpleti insa intreg recipientul, pentru a putea amesteca.

Adaugati o lingurita de bicarbonatde sodiu in recipient si amestecati bine.

Testati apoi pH-ul apei cu un test special, pe care il gasiti de obicei la magazinele specializate, de exemplu la cele unde se vand piscine.

Nivelul apei trebuie sa fie undeva intre 8,5-9%.

Daca, in urma testarii, apa nu are inca acest pH, mai adaugati putin bicarbonat.

Puteti baga recipientul in frigider si amestecati de fiecare data cand vreti sa beti.

ATENTIE! Exista cateva studii stiintifice care atrag spun ca un consum de apa alcalina precum si de alimente alcaline pe perioade prea lungi nu numai ca poate cauza alcaloza, distrugand echilibrul corpului si cauzand probleme grave de sanatate, dar poate inhiba productia de pepsina, compromitand abilitatea stomacului de a descompune hrana si proteinele.
MAI POTI CITI